Ventspils pilsētas svētkos 2. augustā no plkst. 12.00 līdz 15.00 Ventspils Rātslaukumā darbosies Europe Direct informācijas centra (EDIC) Ventspils informācijas telts.

EDIC informatīvās telts apmeklētāji varēs iepazīties ar materiāliem par pilsoniskās apziņas lomu vietējās sabiedrības un Eiropas Savienības dzīvē, saņemt atbildes uz jautājumiem, piedalīties ekspreskonkursā, iepazīt un arī nobaudīt Eiropas garšvielas, sajust Eiropas garšu. Savukārt mazie svētku dalībnieki varēs pārbaudīt savas prasmes izkrāsot kādu no Eiropas Savienības valstu karogiem, vai arī izmēģināt spēkus, saliekot puzli. Aktīvākos un atraktīvākos gaida pārsteiguma balvas!

Kā zināms, šogad 24. maijā norisinājās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās piedalījās tikai 30% Latvijas balstiesīgo vēlētāju. Tāpēc ļoti būtiski ir informēt un atgādināt par to, ka ikvienam pilsonim ir iespēja ietekmēt Eiropas Parlamentā pieņemtos lēmumus, kas iespaido katras Eiropas Savienības dalībvalsts un tās pilsoņu dzīvi. Un tieši dalība vēlēšanās ir pirmais solis aktīvai līdzdalībai savas personīgās un savas valsts nākotnes veidošanā. To svarīgi atgādināt arī tāpēc, ka rudenī – 4. oktobrī – Latvijā notiks Saeimas vēlēšanas.

EDIC Ventspils, kura darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija, atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Akmeņu ielā 2, II stāvā. Apmeklētājiem tas atvērts darba dienās no 11.00 līdz 19.00, sestdienās no 10.00 līdz 16.00. Informāciju var saņemt uz vietas, pa tālruni vai faksu 63627362 vai e-pastā edic@ventspils.lv. Centra apmeklētāji bez maksas var izmantot datoru ar internetpieeju, biroja tehniku, kā arī piedalīties centra organizētajos publiskajos pasākumos.

Papildinformācija:

Vija Baško
EDIC Ventspils
vija.basko@ventspils.lv
63623231