Latgales Centrālā bibliotēka piedāvā virkni aktivitāšu dažādām lietotāju grupām:

 

  • No 20. līdz 30. martam 7.-9. klašu skolēniem tiek piedāvāts informatīvs pasākums, kura laikā dalībnieki uzzinās par Latgales Centrālajā bibliotēkā pieejamajiem informācijas tehnoloģiju risinājumiem un iemācīsies lietot bibliotēkas elektroniskā kataloga mobilo versiju, kas ļauj ērti un vienkārši meklēt vajadzīgos izdevumus, iestāties rindā uz populārākajiem iespieddarbiem un pagarināt lietošanā paņemto grāmatu nodošanas termiņus.

 

    • Līdz 16. martam 9.-12. klašu skolēni tiek aicināti iesniegt darbus konkursam “IKT manā nākotnes profesijā”. Konkursa dalībnieku uzdevums ir izveidot 3-4 minūtes garu videofilmu “Viena darba diena manā nākotnes profesijā”, kas atklātu, kā IKT tiks izmantotas viņu nākotnes darbavietā profesionālo uzdevumu veikšanai. Pieteikties konkursam var, aizpildot pieteikuma formu un nosūtot to uz e-pasta adresi tatjana.tukane@lcb.lv. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti noslēguma pasākumā 31. martā. Sīkākas ziņas konkursa nolikumā.

     

      • 26. martā senioriem tiks rīkota praktiskā nodarbība “Planšetdators – tas ir vienkārši”, kuras laikā varēs mācīties viegli un bez bailēm lietot šo portatīvās elektroniskās ierīces tipu, lai strādātu ar failiem un mapēm, klausītos mūziku, spēlētu spēles, meklētu informāciju internetā un lietotu sociālos tīklus.

       

        E-prasmju nedēļas pasākumi LCB un filiālēs risināsies no 20. līdz 31. martam. Sīkākas ziņas pasākumu programmā. Gaidām Jūs mūsu rīkotajos E-prasmju nedēļas pasākumos!

         

         

        E-prasmju nedēļu Latvijā rīko Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Šogad šī kampaņa tiek organizēta GetOnline Week 2015 ietvaros un Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2015 ietvaros, kas ir daļa no Grand Coalition for Digital Jobs iniciatīvas. Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2015 galvenie uzdevumi ir radīt kopēju Eiropas mēroga platformu e-prasmju attīstītības veicināšanai, iesaistot atbilstošās privātā, publiskā un nevalstiskā sektora organizācijas, veicināt Eiropas un nacionālā līmeņa e-prasmju atbalsta un attīstības aktivitātes, veltot īpašu uzmanību IKT karjeras un ar digitālām tehnoloģijām saistītu darbu izvēles motivēšanai, veidot dialogu starp IKT nozares, publiskā sektora, NVO un mērķa grupu pārstāvošām organizācijām Eiropas un nacionālā mērogā.