Biedrība “Baltā vilka takas” ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Engures novada domes atbalstu organizēs Pekstiņstāsu vakaru “Baltā vilka neticami ticamā dabas pasaule”, veltītu latviešu dzejnieka un ornitaloga Jāņa Baltvilka dzimšanas dienai.


2018. gada 29. jūlijā plkst. 16:00 J. Baltvilka dzimtas mājās “Zīlītes”, Smārdes pagastā, Engures novadā.


Atzīmējot dzejnieka J. Baltvilka 74. dzimšanas dienu, nu jau trešo gadu “Zīlītēs” tiek organizēta ikgadēja literāri – muzikāla tradīcija – Pekstiņstāstu vakars.


Pasākuma mērķis ir popularizēt latviešu literāta un ornitologa J. Baltvilka pašradīto literāro žanru pekstiņstāsti, kuri nebūt nav joku stāsti, bet gan dziļas ironijas, smalku nianšu paralēles starp esošās un vēlamās informācijas pasniegšanu.


Tieši tā – J. Baltvilka cilvēciski literārā nianšu gamma – ir tā, kas nodrošina klausīties prieku, mīlestību pret literatūru, kas vieno gan bērnus, gan pieaugušos un, protams, literātus ar klausītāju.


Biedrības uzdevums ir piedāvāt, sajust un izbaudīt literāru pasākumu dabas vidē – J.Baltvilka autentiskajā dzīves telpā “Zīlītes”, kur ikvienam ir iespēja uzzināt, klausīties, piedalīties, domāt par latviešu valodas, literatūras unikalitāti un pilnveidot savu pieredzi, kļūstot par līdzdarītāju.


Literārais vakars tiks muzikāli papildināts ar Vakara dziesmām J. Baltvilka dzimtas mājās “Zīlītes” ligzdojošiem putniem.


Pasākumā piedalīsies Tukuma literātu apvienības literāti un romāna “101. kilometrs” autore Guna Roze.

 

 
Papildu informācija:
Inese Vismane 

Tālr.: 29414473