“Visskaistākais gadalaiks ir mīlestība…”, ar šo dziesmu mākslinieks Valdis Atāls un viņa draugi Dinārs Gulbis un Egons Pičners atklāja pasākumu DNCB, kurā varēja baudīt dzeju un dziesmas par mīlestību, dzīvi, mūsu zemes skaistumu.
Dzejnieks Valdis Atāls neslēpa to, ka tieši mīlestība ir tā, kas viņam dod enerģiju un dzīvesprieku. Mākslinieks pastāstīja par savām darba gaitām radio SWH, uzjautrināja skatītājus ar jokiem, kas bijuši viņa dzīvē kopā ar Fredi un Ufo. Valdis Atāls neslēpa, ka viņu muzikālajā dzīvē ievadīja un par Austras bērnu padarīja Austra Pumpure, teikdama, ka visi var un drīkst dziedāt, kā māk. No tā brīža Valdis Atāls uzdrošinājās publiski dziedāt uz skatuves.
Mākslinieks iepazīstināja klātesošos ar saviem draugiem, kuri arī ir spilgtas personības. Egons Pičners, kurš prot spēlēt ģitāru, bet šobrīd to vairs nedara veselības stāvokļa dēļ, dzied un raksta dzeju. Viņa dzejoļi ir ļoti sirsnīgi un patriotiski. Kad Egons runā savu dzeju, viņš to dara ar tādu degsmi un atbildību, uzsverot katru vārdu un frāzi, liekot aizdomāties par mūsu zemi, mūsu katra kā cilvēka nozīmi un sūtību uz šīs zemes. Egons stāstīja, ka bieži vien ir brīži, kad dzejolis pie viņa atnāk brīdī, kad viņš ir pie dabas vai brauc ar automašīnu. Šādos brīžos pat īsti neesot, kur tos pierakstīt, tad noder cigarešu paciņas vai veikala čeki.
Kopā ar Valdi Atālu pasākumā uzstājās arī Dinārs Gulbis – vīrietis, kurš visus pārsteidza ar savu ļoti zemo balsi. Dziesminieks raksta mūziku dziesmām, izmantojot ne tikai savus dzejoļus, bet arī citu populāru un mazāk populāru dzejnieku darbus.
Pasākuma noslēguma daļā Valdis Atāls jokoja, stāstīja kuriozus un kopā ar draugiem priecēja pasākuma apmeklētājus ar savām dziesmām.