Starp citu – pats Stīvens Kings atzina, ka ir Džastina Kronina fans, un viņu pārsteidza, piezvanot uz raidījumu “Good Morning, America!” tiešraides laikā, kad Kronins tika intervēts. Protams, spalvasbrālis bija ļoti pārsteigts un tik sajūsmināts, ka savu mulsumu pārvērta jokā, veroties augšup uz griestiem, it kā ar viņu runātu pats Dievs. “Vecīt, tu vampīriem atkal atdevi viņu šausminošo būtību!” iesaucās Stīvens Kings, un tam patiešām var piekrist.”

 

Video

Tomēr Kronina romāns “Pāreja” (The Passage), ko drīzumā laidīs klajā Apgāds Zvaigzne ABC, nav tikai vēl viens pēdējos gados milzu popularitāti ieguvušās tā sauktās “vampīrliteratūras” darbs. Tie, kuriem apnikušas “jūtīgo, nesaprasto, bālo asinssūcēju ordas, būs sajūsmā par Kronina skatījumu uz pēcapokalipses Amerikas šausminošo realitāti,” apgalvo The New York Times grāmatu apskatniece Džūlija Bosmana. “Pāreja” ir pirmā grāmata iecerētā triju romānu ciklā. Uzreiz pēc iznākšanas vērienīgā apokalipses sāga izraisīja milzu ažiotāžu ne tikai ASV, bet visā pasaulē.

Grāmata vēsta par vēl nepieredzētu kataklizmu. No slepenas militāristu laboratorijas izkļūst ārkārtīgi bīstams, neizpētīts vīruss, un cilvēce nonāk uz totālas katastrofas sliekšņa – pēc nakts, kurā valda haoss un asinspirts, skatienam paveras līdz nepazīšanai pārvērtusies pasaule. Dramatiskajā situācijā izdzīvojušos gaida bezgalīga cīņa un nākotne, ko apzīmogo bailes – bailes no tumsas, no nāves, no bezcerīga likteņa. Pēc teju simt gadiem kādas kolonijas iedzīvotāji, kas dzīvi pirms vīrusu kataklizmas pazīst vien no senču stāstītā un grāmatām, ir spiesti atklāt patiesos katastrofas cēloņus.

Romāns “Pāreja” pēc iznākšanas trīs mēnešus atradās The New York Times bestselleru sarakstā, tika nominēts vairāk nekā divpadsmit “Gada vislabākais/vislabākā…” tituliem, un grāmatas autors Džastins Kronins ieguva fanu leģionus, kā arī prestižās Pen/Hemingway, Stephen Crane un Whiting Writer’s balvas.

Holivuda ir nopirkusi grāmatas ekranizācijas tiesības; tās režisors būs Mets Rīvzs, kurš režisējis tādas šausmu filmas kā “Ielaid mani” (2010) (Stīvens Kings apgalvo, ka tā ir labākā pēdējās divdesmitgades amerikāņu šausmu filma) un “Nezvērs” (2008). Iecerēts, ka filma uz lielajiem ekrāniem nonāks 2013. gadā, bet tikko, 2011. gada 16. oktobrī, visā pasaulē pārdošanā oficiāli nonākusi triloģijas otrā daļa “Divpadsmit” (“The Twelve“), kas amazon.com jau mēnešiem ilgi atradās visgaidītāko grāmatu topā.

 

Lai uzzinātu vairāk par Džastinu Kroninu un viņa grāmatām, apmeklē interneta vietni www.enterthepassage.com!