Jūnijā viņa izdeva otro romānu ar Golbraita vārdu, bet pašlaik raksta trešo.

Golbraita romānu galvenais varonis ir privātdetektīvs Kormorans Straiks, kurš savulaik darbojies kā militārais izmeklētājs. “Nākamā grāmata ir citāda,” viņa piektdien teikusi Herogitas kriminālromānu festivālā. “Jūs uzzināsiet vairāk par to, kas notiek ar cilvēkiem pēc aiziešanas no armijas.”

Līdz šim iznākušas septiņas Harija Potera sērijas daļas. Festivālā Roulingai tika uzdots jautājums, vai viņa plāno izdot tikpat daudz Golbraita romānu.

“Vairāk nekā septiņas. Pagaidām tas vēl nav nolemts,” viņa teica. “Man ļoti patīk rakstīt šīs grāmatas, tāpēc vēl neesmu izdomājusi, kad tām pienāks beigas. Atšķirībā no Harija, kam bija sākums un nobeigums, šajā gadījumā ir atsevišķi stāsti. Kamēr vien izmeklētājs ir dzīvs, tam var piespēlēt jaunas lietas.”

Roulinga izmantojusi pseidonīmu, lai “pierādītu sev, ka varu panākt grāmatas publicēšanu tāpēc, ka tā ir laba”.

Grāmatas patiesā autore tika atklāta pagājušā gada jūlijā, trīs mēnešus pēc debijas romāna “The Cuckoo’s Calling” iznākšanas. Otrā daļa “The Silkworm” iznāca jūnijā.

Kā jau ziņots iepriekš, biroja “Russells” advokāts Kristofers Gosidžs atklāja sievas paziņai, ka aiz daudzsološā kriminālromāna “The Cuckoo’s Calling” autora Roberta Golbraita vārda patiesībā slēpjas slavenā rakstniece. Paziņa izpļāpājās britu laikrakstam “The Sunday Times”, kas publicēja atmaskojošu rakstu.

Pēc ziņu nonākšanas atklātībā izdevniecībai “Little, Brown” nācās steigšus izdot papildu metienu. Pirmajos trijos mēnešos pēc iznākšanas tika pārdoti vien 1500 grāmatas eksemplāru, bet uzreiz pēc īstā autora atklāšanas tā gozējās bestselleru topu pirmajās vietās. Nedēļas laikā vien tika pārdoti nepilni 18 000 eksemplāru.

Roulinga vērsās tiesā pret Gosidžu un viņa sievas draudzeni Džūditu Kolgari. “Russells” advokātu birojs viņai publiski atvainojās, kā arī solīja segt juridiskos izdevumus un ziedot “ievērojamu” summu viņas izvēlētai labdarības organizācijai.