Visus zinātkāros, aktīvos un lasīt mīlošos Dobeles novada Centrālajā bibliotēkā sagaidīja tās dienas goda saimniece Inese Zandere, lai kopā darbotos un radoši izpaustos Grāmatu aplī. Inese Zandere Grāmatu apļa apmeklētājus iesaistīja dažādās tematiskajās darbnīcās, kā arī deva iespēju noklausīties viņas interesantos stāstījumus par savām grāmatām “Latviešu zvēri” un “Iekšiņa un āriņa”, par grāmatu un fotogrāfiju tapšanas vēsturi. Dzejniece un rakstniece iepazīstināja savus klausītājus ar Latvijas vietvārdiem pētījumos un dzejoļos.

 

Tur pat līdzās bibliotēkas telpās visas dienas garumā darbojās “Māras istaba”, kurā bija iespēja iepazīt un novērtēt Dobeles un novada amatnieku, mākslinieku un mājražotāju darbus.

 

Bibliotēkas apmeklētājiem bija dota lieliska iespēja izgatavot festivāla Brīvības Aplis piemiņas nozīmīti.

 

Bibliotēku ar savu apmeklējumu pagodināja arī festivāla īpašie goda viesi Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Zemessardzes 51. kājnieku bataljona komandieris Aivis Vācers, Zemessardzes ceturtās brigādes komandieris Andris Rieksts, Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Māra Krūmiņa kā arī, protams, goda saimnieki Inese Zandere un Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns.