Pirmajā pasākumā diskusiju ciklā Public! 2017. gadā tika apspriests jautājums par to, kā pilsētu internacionalizācija, digitalizācija, darba un personiskās dzīves pārklāšanās un publiskās telpas komercializācija ietekmē publiskās bibliotēkas. Tajā tika aplūkota bibliotēku renesanse un bibliotēku nozīmīgums kā kultūras, zināšanu un sociālās apmaiņas vietām iespaidīgajās jaunajās ēkās Štutgartē, Kairā, Sietlā un Birmingemā.

 
#public2018 turpina diskusijas un jautā: Kādas ir cilvēku kultūras un sociālās vides prasības pilsētās? Kādā kontekstā ir izveidotas kultūras un zināšanu radīšanas telpas? Kāda loma tām ir turpmākajos pilsētu scenārijos un stratēģijās? Kā pilsētu iedzīvotāji var tikt iekļauti kā savas publiskās telpas dizaineri kultūras telpu projektēšanā? Kā visas šīs izmaiņas un procesi ietekmē bibliotēkas un citas institūcijas un iestādes?


Starpdisciplinārais publiskais simpozijs Public! turpina debates, kas tika uzsāktas 2017. gadā, tādējādi paverot jaunu telpu nākotnes diskusijām Minhenes pilsētas bibliotēkā. Pasākumu cikls tiek realizēts ar Gētes institūta un Vācijas Bibliotēku asociācijas atbalstu.

Pilna programma tiks publicēta 2018. gada janvāra vidū: http://www.muenchner-stadtbibliothek.de.

Vietu skaits ir ierobežots. Pieteikšanās pasākuma apmeklējumam veicama pa e-pastu stb.oeffentlichkeitsarbeit@muenchen.de.

 

Ziņu sagatavoja:

Kristīne Deksne 

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Bibliotēku attīstības centrs

Bibliotēku portāla redaktore

Tālr.: 67716043

portals@lnb.lv 

kristine.deksne@lnb.lv