2013. gada 26. aprīlī plkst. 19.30 kafejnīcā “Taka” (Rīgā, Miera ielā 10) notiks diskusija “Izdevējdarbības nākotnes vīzija. Grāmatas loma tajā”.

 

Tajā piedalīsies Laima Slava no apgāda “Neputns”, grāmatu ilustrators Reinis Pētersons, komiksu kultūras žurnāla “kuš!” redaktors Dāvids Šilters un SIA “Burtlicis” pārstāvis Māris Jonovs.

 

Diskusijā tiks apspriesta pašreizējā situācija izdevējdarbībā Latvijā un pasaulē, grāmatai sastopoties ar digitālo grāmatu, noskaidroti to plusi un mīnusi, un analizēts, cik liela ietekme šādu tehnoloģiju maiņai ir uz lasīšanas procesu, informācijas uztveri un sabiedrību kopumā. Tāpat diskusijas dalībnieki mēģinās ieskicēt nākotnes situāciju izdevējdarbībā.

 

Diskusijā iesaistīties aicināts ikviens interesents.

 

Savukārt pēc grāmatas nākotnes lomas apspriešanas plkst. 21.00 kafejnīcā uzstāsies džeza, fanka un blūza stilā muzicējošais ģitāristu duets “Divi Grifi”, kurā apvienojušies Roberts Jansons un Krišs Zēmelis.

 

Pasākums “Izdevējdarbības nākotnes vīzija. Grāmatas loma tajā” notiks radošās darbības nedēļas “Radi2013” laikā. Kā ziņots, radošās darbības nedēļa “radi!2013” norisināsies līdz 28. aprīlim. Šīs nedēļas mērķis ir parādīt un izcelt radošuma praktisko un pragmatisko pusi, apzināt un sekmēt radošumu mērķtiecīgā darbībā – izglītībā, kultūrā, uzņēmējvidē, valsts pārvaldē, pašvaldībās, sociālajā sfērā – un tā spēju radīt pievienoto vērtību un risināt sabiedrībai svarīgas vajadzības.