Šo astoņu pilsētu bibliotekāri ir apmācīti virtuālā eParaksta portāla www.eparaksts.lv klientu pieteikumu apstiprināšanai, līdz ar to pašlaik visā Latvijā ir jau 58 eParaksta klientu apkalpošanas centri.

“Interese par iespējām vienkāršāk un ērtāk sazināties, iesniegt un saņemt sev nepieciešamos dokumentus no valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī pieteikties komercuzņēmumu sniegtajiem pakalpojumiem, pieaug. Sekojot šai interesei, paplašinām klientu apkalpošanas centru skaitu, lai pēc iespējas vairāk iedzīvotājiem būtu iespēja pieteikties virtuālajam eParakstam savā pilsētā,” skaidro LVRTC Komercdepartamenta direktors Mārtiņš Bērziņš.

Līdz šim visvairāk iedzīvotāju savus pieteikumus virtuālā eParaksta lietošanai ir apstiprinājuši Rīgas klientu apkalpošanas centros, taču, kā liecina portāla statistika, aktīvi virtuālo eParakstu lieto arī Liepājas, Daugavpils, Madonas, Jēkabpils un Ventspils iedzīvotāji, bet visretāk portālā iegriežas jelgavnieki, kā arī Valmieras, Cēsu un Siguldas iedzīvotāji. Ne Liepājā, ne Siguldā līdz šim nav bijuši eParaksta klientu apkalpošanas centri.