Līdz ar straujo mūsdienu informācijas tehnoloģiju attīstību kultūras mantojuma pārnešana un izmantošana digitālajā vidē kļuvusi par bibliotēku un citu informācijas institūciju neatņemamu ikdienas darba virzienu un nepieciešamību. Likumsakarīgi, ka šādā situācijā aizvien biežāk runājam arī par autortiesību aizsardzību digitālajā vidē. Visi vēlamies nekļūdīties un būt likumpaklausīgi, taču reizēm šķiet, ka jautājumu un neskaidrību šajā jomā ir vairāk nekā atbilžu.

 

Šobrīd Eiropas Savienībā tiek apspriesti priekšlikumi izmaiņām autortiesību regulējumā, un diskusijās aktīvi iesaistījušies arī bibliotekāri. Ko paredz Eiropas Komisijas priekšlikumi? Kā tie atbilst bibliotēku interesēm? Kā izmaiņas regulējumā varētu ietekmēt bibliotēku darbu nākotnē? Diskusijā par to runās un klātesošo jautājumus uzklausīs Kultūras ministrijas Autortiesību nodaļas vadītāja Ilona Pētersone un LNB Attīstības departamenta direktors Uldis Zariņš.

 

Apmeklētājiem būs iespēja saņemt arī nelielu ieskatu bibliotēku nozares lasītavā pieejamajos autortiesībām veltītajos izdevumos, kurus prezentēs Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre Elita Vīksna.

 

Laipni aicināti visi autortiesību jautājumos ieinteresētie Latvijas bibliotēku digitālā satura veidotāji un izmantotāji, citi interesenti!