Eiropas komisijas Vice-prezidente Nēli Krusa (Neelie Kroes), atbildīga par Digitālās programmas ieviešanu Eiropā, atzīmē, ka internets jauniešiem sniedz lieliskas iespējas, tomēr ir svarīgi, lai jauniešu darbošanās internetā būtu droša un atbildīga. “Rītdienas pasaule būs digitālā pasaule, un mūsu bērni būs pilntiesīgi tās iedzīvotāji. Ja mēs palīdzēsim bērniem iemācīties lietot modernās tehnoloģijas droši, viņi iegūs pozitīvāko un labāko gan mācoties, gan izklaidējoties, lai dienās kļūtu par atbildīgiem interneta lietotājiem”, komentē Nēli Krusa.

 

Drošāka interneta dienas nozīmību Latvijā komentē Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska: “Šī gada Drošāka interneta dienas tēma – Cieni sevi un citus internetā! – ir aktuāla arī Latvijā. Saskaņā ar mūsu 2012. gadā veiktās aptaujas datiem 33% bērni atzīst, ka ir saskārušies ar to, ka kāds pret viņiem izturas neiecietīgi un pazemojoši internetā, arī izmantojot mobilo tālruni, savukārt 11% paši emocionāli pazemojuši un draudējuši citiem, izmantojot modernās tehnoloģijas. Tādēļ jo īpaši mēs vēlamies uzrunāt jauniešus padomāt, kādas ir viņu aktivitātes internetā šodien un kā tās var ietekmēt viņus nākotnē”.

 

Latvijā centrālais Drošākas interneta dienas notikums būs jauniešu forums. Foruma mērķis ir aktualizēt un analizēt tēmu – internets kā komunikācijas rīks, uzsverot valodas lietojumu, ētikas principus, personības un tēla veidošanas pamatnoteikumus interneta vidē.

 

Kopā ar tehnoloģiju entuziastu Reini Zitmani, blogeri un mediju speciālistu Artūru Medni, draugiem.lv runasvīru Jāni Palkavnieku, LNT žrunālistu Oskaru Leperu un citiem informācijas sabiedrības un mediju jomas speciālistiem tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: Ko nozīmē dzīvot informācijas sabiedrībā? Ko un kāpēc es rakstu sociālajos medijos šodien, un kas man par to būs rīt? Kādi ir interneta valodas likumi? Kā veiksmīgi veidot savu virtuālo tēlu? Kādu jaunieši vēlētos nākotnes sociālo mediju? Identitātes veidošana internetā – psiholoģiskie aspekti un problēmas.

 

Forumu apmeklēs 200 jaunieši no visas Latvijas, kā arī viņu pedagogi.

 

Aicinot jauniešus cienīt sevi un citus internetā, vairāk kā 90 bibliotēkās visā Latvijā februārī tiks organizēti dažādi radoši pasākumi.

 

Informācija par Drošāka interneta dienas norisi un aktivitātēm Latvijā atrodama mājas lapā www.drossinternets.lv

 

Par Drošāka interneta dienu

 

Drošāka interneta diena ir daļa no globālās iniciatīvas, izglītojot bērnus un jauniešus par drošāku interneta lietošanu, to organizē Insafe tīkls un INHOPE asociācija ar Eiropas komisijas Safer Internet programmas atbalstu: www.saferinternetday.org.

 

Par Net-Safe Latvia Drošāka interneta centru

 

Centra darbību nodrošina Latvijas Interneta asociācija ar partneriem Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju un Latvijas Pašvaldību mācību centru. Galvenie darbības virzieni ir sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu izglītošana un informēšana par galvenajiem riskiem internetā un kā no tiem izvairīties, nodrošināt uzticības tālruņa 116111 darbību, kā arī nodrošināt iespēju sabiedrībai www.drossinternets.lv mājas lapā ziņot par nelegālu interneta saturu un pārkāpumiem internetā.

 

Papildu informācija:

Maija katkovska

Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra vadītāja

Latvijas Interneta asociācija

Tālr. 67281312

Mob. 29465566

E-pasts: maija@drossinternets.lv