2015. gada 7. jūlijā plkst. 18:00 Pārventas bibliotēkā (Ventspilī, Tārgales ielā 4) uzstāsies Bronshojas baznīcas meiteņu koris no Dānijas, kas ieradies Latvijā, lai piedalītos XI Latvijas skolu un jaunatnes Dziesmu un deju svētkos.  

Bronshojas (Brønshøj) baznīca, kas celta 1186. gadā, ir vecākā baznīca Kopenhāgenā. Kora darbība aizsākās pirms 14 gadiem, kad baznīcas ērģelniece Bente Toftegārda nodibināja kori. Baznīcā ir gan bērnu, gan meiteņu koris, kas ir neatņemama baznīcas dzīves daļa. Šo gadu laikā korī dziedājuši ap 200 bērnu.

Bronshojas baznīcas meiteņu kora repertuārs ir daudzpusīgs- no Baha līdz pat Bītliem, taču uzsvars galvenokārt tiek likts uz klasisko stilu. Kora repertuārā ir Hendeļa Mesija, Forē Rekviēms un Baha Mateja pasija.

Kora koncertmeistare jau 4 gadus ir latviete Adrija Everse, kas beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un šobrīd apgūst ērģeļspēli Dānijas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Kopenhāgenā.

Katru otro gadu, sniedzot vairākus koncertus, koris dodas tālākā koncertceļojumā. Šogad, līdztekus dalībai XI Latvijas skolu un jaunatnes Dziesmu un deju svētkos, koris uzstāsies Pārventas bibliotēkā Ventspilī, Salaspils Katoļu baznīcā un Majoru Romas Katoļu baznīcā.

Koncerts Ventspilī notiek sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu. Ieeja koncertā bez maksas.
 
 
Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēkas
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr.: 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv