Bibliotēku nedēļa iesākās jau 17.aprīlī, kad uz Grāmatu svētkiem Apē tikās dažādu paaudžu grāmatu mīļotāji. Svētkos bija iespēja tikties ar iemīļotajiem autoriem I.Baueri, V.Štelmaheri, L.Dreiži, peoniju daudzveidīgajā pasaulē palīdzēja ielūkoties bioloģijas doktors A.Vēriņš. Jauniešus uz tikšanos aicināja apenietis, motosportists Matīss Karro, bet savu stilu varēja meklēt kopā ar Lindu Rozenblati, bet bērni kopā ar zvēriņiem un Vaidavas raganiņu varēja piedalīties Vaidavas takas ekspedīcijā. Pasākumu noslēdza dziesminieka Goran Gora koncerts, tika izpildītas dziesmas no mūziķa jaunākā albuma “Mosties” ar Knuta Skujenieka un Imanta Ziedoņa vārdiem.

 


22. aprīlī plkst. 15:00 bibliotēkā gaidīsim krustvārdu mīklu un citu prāta spēļu cienītājus! Tiekoties dalīsimies pieredzē ar citiem minētājiem, uzzināsim ko jaunu un minēsim mīklas par mūsu jubilāriem – Alūksni un mūsu novada laikrakstu “Malienas Ziņas”! Kopā noskatīsimies alūksnieša V.Blūma veidoto filmu “Alūksne toreiz un tagad”.

 

2015. gadā Alūksnes Sv.Trīsvienības pareizticīgo baznīcai aprit 120 gadi, tādēļ 24. aprīlī plkst 17:00 visus interesentus aicinām ielūkoties Alūksnes pareizticīgo baznīcas vēstures lappusēs! Saruna ar Alūksnes pareizticīgo draudzes pārzini, priesteri Konstantīnu Volkovu.

 

UNESCO, cildinot grāmatas un to lasīšanu, 1996. gada 23. aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu, kuras mērķis ir godināt autorus, kā arī aicināt cilvēkus pievērsties gan grāmatu lasīšanai, gan rakstīšanai, gan autoru tiesību aizsardzībai. Tradīcija 23. aprīlī – Svētā Jura vai latviešiem Jurģu dienā – dāvināt saviem mīļajiem grāmatas un rozes līdz mums ir atceļojusi no Spānijas provinces Katalonijas. Tur vēl tagad ir dzīva leģenda par gudro Svēto Juri, kas pārvarēja tumsonīgo māņticību un izglāba princesi no pūķa nagiem. Tai vietā, kur ievainotā pūķa asinis skāra zemi, uzplauka sārta roze. Kopš tā laika ik gadu 23. aprīlī, pieminot šo varoņdarbu, ļaudis mēdz dāvināt cits citam grāmatas un rozes. Tādēļ 23. aprīlī, apmeklējot Alūksnes pilsētas bibliotēkas abonementu, katru piekto grāmatu lasītāju gaida pārsteigums!

 

Bibliotēku nedēļā no 20. līdz 28. aprīlim aicinām iedzīvotājus piedalīties akcijā “Uzdāvini vienu jaunu grāmatu savai bibliotēkai!”. Uzdāvinot kādu grāmatu savai bibliotēkai, Tu dod iespēju to izlasīt vēl daudziem saviem līdzcilvēkiem, tādējādi palīdzot viņiem bagātināt savas dzīves!