Sestdien, 26. septembrī, plkst. 12.00 Ventspils Bērnu bibliotēka aicina 3-4 gadus vecus bērnus kopā ar vecākiem vai vecvecākiem uz lasīšanas veicināšanas pasākuma  “Grāmatu starts” pirmo tikšanos “Pūcīšu skola” Bērnu bibliotēkā Akmeņu ielā 2. 

 

Projekta mērķis ir pašos mazākajos bērnos veicināt interesi par lasīšanu un „parādīt ceļu” uz bibliotēku, jo grāmatas ir pieejamas ikvienam.

 

Ģimenei kopā ar mazuli ierodoties bibliotēkā, to sagaidīs bibliotekārs, iepazīstinās ar bērnu stūrīti un bērna vecumam piemērotām grāmatām un izglītojošajām spēlēm, izstāstīs par pakalpojumiem un iespējām, ko piedāvā bibliotēka.

 

Šādas tikšanās, kurās gan mazais lasītājs, gan viņa vecāki varēs uzzināt daudz jauna par grāmatām un lasīšanu, Bērnu bibliotēkā notiks reizi mēnesī, pēdējā sestdienā, plkst. 12.00. Projekts noslēgsies 2016. gada janvārī.

 

Apmeklējot visus projekta pasākumus, katrs bērns saņems “Grāmatu starta” komplektu- mugursomiņu ar lasāmgrāmatiņu un mīļlietiņu ar projekta simbolu, kas atgādinās par viesošanos bibliotēkā un motivēs to apmeklēt turpmāk. Projekta simbolu – mazu un zinātkāru pūčulēnu veidojusi māksliniece Indra Sproģe. Bērna vecāki saņems brošūru par kopā lasīšanu un bērnu lasītprieka veicināšanu.

 

“Grāmatu starta” pirmā tikšanās 26. septembrī plkst. 12.00 norisināsies arī Pārventas bibliotēkā.

 

Dalība projektā ir bez maksas. Aicinām visus interesentus!

 

Informāciju sagatavoja:

Ilva Bertāne

Ventspils Bērnu bibliotēkas bibliotekāre

ilva.bertane@ventspils.lv

tālr. 63627361