Ikvienā profesijā ir savas anekdotes – humors, kas radies darba procesā, bieži vien dažādu pārpratumu rezultātā, tāpat ir arī noslēpumainas leģendas, kas tiek pārstāstītas no vienas kolēģu paaudzes otrai, laika gaitā gan zaudējot, gan iegūstot arvien jaunus stāsta elementus. Ne vien smieklīgi un leģendāri, bet arī sirsnīgi un aizkustinoši ir stāsti par bibliotekāriem un bibliotēkas apmeklētājiem, bez kuriem bibliotēka noteikti nebūtu iedomājama. Arī bibliotekāru vidū ir gan lasītāji, gan rakstnieki un stāstnieki, kuri labprāt mēdz nodot bibliotēkas anekdotes un leģendas tālāk. Bet vai bibliotēkas stāsti kādreiz nokļūst arī aiz lasītavas sienām? Cik daudz par darbu bibliotēkā zina sabiedrība?

LBB JSS aicina neturēt sveci zem pūra un projekta “Bibliotēkas diena dzīvē” ietvaros dalīties ar saviem stāstiem, parādot savas profesijas pipariņus un nojaucot sabiedrībā iesīkstējušos uzskatus par bibliotekāra profesijas vienmuļību. Aicinām ne tikai dalīties ar sava darba ikdienu sociālajos tīklos, bet arī izstāstīt Bibliotēku nedēļā gadu gaitā sakrātos bibliotēkas stāstus, pastāstīt lasītājiem un kolēģiem – esošajiem, bijušajiem un topošajiem – tās lietas, kas liek priekā iemirdzēties bibliotekāra acīm un ļauj ar iedvesmu un enerģiju strādāt šajā profesijā gadu desmitus.

Pačukstēsim priekšā, ka 23. aprīlī plkst. 16:00 Rīgas Centrālās bibliotēkas 2. stāvā (Brīvības iela 49/53) notiks pasākums “Bibliotēkas stāsti”, kurā dalīsimies ar savu pieredzi un piedzīvojumiem. Plašāka informācija būs pieejama vēlāk.

Kas, kur, kad?

Ieraksti komentārā pie šī raksta, ka piedalies un norādi saiti uz Twitter,Facebook vai Draugiem.lv profilu, blogu vai citu platformu, kurā atspoguļosi savu darba ikdienu vai publicēsi bibliotēkas stāstus.

No 20. līdz 26. aprīlim tvīto, raksti blogu vai dalies ar bildēm no savas bibliotēkas ikdienas un pievieno ierakstiem atslēgas vārdu libdayLV, bet tvītiem iezīmi #libdayLV.

Piedalies RCB pasākumā “Bibliotēkas stāsti” vai izveido šādu pasākumu savā bibliotēkā!

Projekta idejas autore: Bobija Ņūmena
Projekta apraksts: Library Day in the Life