Jau ceturto gadu, veidojot ainavu, saglabājam rakstnieciskās esības garu, noraugāmies “neveiklo” šķūnīšu klātesamībā un apliecinām satikšanās prieku. Ik reizi izjūtam, ka senām lietām ir dvēsele un elpa, kas dod spēku nepagurt un darīt. Talka un tradicionālie bibliotekāru profesijas darba svētki šoreiz kopā pulcē novada bibliotēku astoņas darbinieces un viņu ģimenes locekļus. Precīzāk, notiek labo darbu enerģijas apmaiņa un vienojamies kopīgam mērķim – Dzejas dienu norises vietas sakārtošanai. Darba rīki lielo talcinieku rokās jau ir ierasta lieta un prieks, ka arī jaunai paaudzei ātri “skola rokās”.

 

Brītiņu strādājuši mežmalā, dzirdamās putnu balsis pārspēj negaidītas dabas parādības – lietus, vējš, pērkons, kas tikai stiprina pārliecību, ka pavasara klātesamība te ir, te nav. Darba dunā saules staru glāstu arvien mazāk. Tomēr padarīto darbu sarakstā ierakstām – iestādīti rododendri, sakārtotas piemājas puķu dobes, likvidēti sausie zari un pērnā gada lapas sagūlušas talkas maisos. Gluži kā no jauna, cienīgā izskatā, atdzimis piemājas dārza soliņš. Tradicionāli mežmalas ielokā uz ugunskura tiek sagatavota maltīte, kas atjauno, iedvesmo visus talciniekus, pie kuriem pieskaitām arī pašvaldības un aģentūras “Saimnieks” darbiniekus.

 

Var piekrist Kultūras ministres Daces Melnbārdes vārdiem, sakot, ka pagastu bibliotekāri ir cilvēki, kas “palīdz iemirdzēties videi”.  Paldies Antas Sparinskas palīdzībai ziedu un stādu iegādē, kas tagad brīnumjauki iepriecina ikvienu, kas ciemojas mājās “Kalēji”. 

 

Paldies par kopīgi paveikto! Talcinieku darba prieks vērojams pievienotajā foto materiālā http://stopini.lv/lv/kultura/ulbrokas-biblioteka/galerijas/bibliotekaru-vide-labiem-darbiem.

 

Daiga Brigmane, Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas vadītāja
2017. gada 27. aprīlis