Laikā no plkst. 10.30 līdz 17.30 “Bibliotekāru stāva” telpās notiks vairākas studiju nodarbības, kā arī jau tradicionālie “Maģistru lasījumi”.

 

“Maģistru lasījumi” sāksies plkst. 12.30. Šoreiz LNB viesosies divas šogad LU SZF Informācijas un bibliotēku studiju nodaļu absolvējušas maģistres – Jelgavas pilsētas bibliotēkas (līdzšinējā Jelgavas Zinātniskā bibliotēka) darbinieces.

 

Jelgavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju apkalpošanas nodaļas vecākā bibliotekāre Klinta Kalnēja izstrādājusi pētījumu “Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas ārējās komunikācijas izpēte un pilnveide”. Pētījums aptver laikposmu no 2014. līdz 2016. gadam. Pētījuma rezultāti sniedz informāciju par to, vai bibliotēkas ārējā komunikācija ir pietiekami efektīva, vai tā sasniedz plānoto mērķauditoriju un vai piedāvā bibliotēkas lietotājiem pietiekamu informāciju par bibliotēkas darbību un piedāvātajiem pakalpojumiem. Pētījumā gūstams priekšstats par sabiedrisko attiecību un komunikācijas nozīmi bibliotēkas un tās pakalpojumu popularizēšanā.

 

Jelgavas pilsētas bibliotēkas Fonda izmantošanas un organizācijas nodaļas vecākās bibliotekāres Viktorijas Agafonovas maģistra darba tēma – “Jelgavas Zinātniskā bibliotēka – atbalsta punkts sabiedrības integrācijas procesā”. Līdz ar diferencēta pakalpojumu klāsta pieejamību ikvienam sabiedrības indivīdam publiskās bibliotēkas ir pierādījušas, ka spēj radīt arvien jaunus pakalpojumus noteiktām lietotāju mērķgrupām, tādējādi sekmējot to iekļaušanos sabiedrībā. Pētījuma mērķis – noskaidrot Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas lomu dažādu sociāli neaizsargātu grupu sociālās integrācijas procesā. Pētījumā sniegts skatījums uz to, kāds ir publisko bibliotēku devums sabiedrības integrācijā Latvijā, konkrēti – Jelgavā.

 

Prezentācijās tiks komentēta abu maģistra darbu tēmas un empīriskās bāzes izvēle, sniegts ieskats darbu tapšanas specifikā. Būs arī ieteikumi maģistrantiem par maģistra darba izstrādāšanas procesu un darba gaitu.

 

Uz “Maģistru lasījumiem” LNB “Bibliotekāru stāvā” laipni aicināti visi ieinteresētie nozares profesionāļi!