To paredz Borisa un Ināras Teterevu fonda un Latvijas Nacionālo bibliotēku parakstīts sadarbības līgums, ko grāmatas atklāšanas svētkos ar saviem paraktiem apstiprināja mecenāte Ināra Tetereva un Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks.

“Sinerģija, kas šodien piedzīvota, apvienojot autora, izdevēja, mecenāta un bibliotēkas resursus ir labs piemērs, kā cienīt zināšanas un gudrību, jo grāmatas vērtība ir tās lasītājs. Dāvinājuma līgums ir labs piemērs arī citiem kā apvienojot spēkus nodot zināšanas visiem, kas grib augt un attīstīties,” pēc līguma parakstīšanas atzīmēja A.Vilks.

Mecenāte Ināra Tetereva: “Es augsti vērtēju Aijas Odiņas zināšanas, pieredzi un attieksmi pret dzīvi. Esmu priecīga, ka ar mūsu ģimenes palīdzību šīs zināšanas apkopotā un strukturētā veidā iespējams nodot plašam Latvijas iedzīvotāju lokam, ne tikai rīdziniekiem vai apkārtējo lielo pilsētu iedzīvotājiem, jo citu kultūru izpratne un cieņa, kā arī attieksme pret citiem cilvēkiem ir veiksmīgas uzņēmējdarbības viens no stūrakmeņiem. Bet uzņēmējdarbība ir Latvijas attīstības pamats”.

“Šī grāmata būs labs padomdevējs visiem tiem, kuri tikai uzsāk darba gaitas un vēlas veidot savu karjeras izaugsmi. Nevainojama uzvedības stila un pārliecības par sevi sasniegšana ir grāmatas galvenā doma. Grāmata būs arī neatsverams palīgs tiem, kuri uzsāk savu privāto biznesu, vēlas iekarot pasaules eksporta tirgu, jo tajā plaši, ar noderīgiem piemēriem atspoguļota citu valstu biznesa kultūra un tradīcijas. Grāmata domāta visu paaudžu lasītājiem kā pilsētās, tā novados. Katrs te varēs atklāt sev ko interesantu un izglītojošu,” saka vēstniece Aija Odiņa.

Aijas Odiņas grāmata “Lietišķās un oficiālās uzvedības grāmata” veidota kā praktisks un arī teorētisks palīgs visiem, kuri vēlas izkopt nevainojamu uzvedības stilu. Atšķirībā no citām grāmatām, šajā izdevumā akcentēta privātā un biznesa etiķete, tai skaitā, saskarsmē ar citu valstu un kultūru pārstāvjiem, vēsturiski materiāli, virkne praktisko piemēru un ilustrāciju.

Aija Odiņa ir ilggadējā Latvijas Valsts protokola vadītāja un Latvijas vēstniece vairākās valstīs. Viņa savā jaunajā grāmatā ir apkopojusi darbības laikā gūto pieredzi, zināšanas un iespaidus, kā arī etiķetes un protokola teorētiskos aspektus ikdienas pielietošanai. 272 grāmatas lappusēs atspoguļota plaša etiķetes un protokolārā pieredze, vēsturiski materiāli, praktiski piemēri, piemērojot etiķetes un protokola normas vietējā un starptautiskā saskarsmē. Grāmata bagātīgi ilustrēta ar daudziem attēliem.

Papildu informācija:

Elīna Vikmane

elina.vikmane@mrsgrupa.lv

Tālr.: 26456456