Tajā būs pieejams plašs informācijas klāsts lietotājiem, kuru intereses saistītas ar pedagoģiju, pedagoģisko metodiku, bibliotēku un informācijzinātni, psiholoģiju, skolu psiholoģiju (t.sk. bērnu psiholoģiju), kā arī vispārizglītojošo skolu programmu priekšmetu apgūšanas un pasniegšanas metodiku. 


Bibliotēka strādās trīs dienas nedēļā – P.: 11 – 19, O.: 11 – 19, T.: 9 – 17 un būs pieejama ikvienam interesentam. Īpaši gaidām skolotājus, skolu darbiniekus un bibliotekārus.

Apkalpošana notiks saskaņā ar RCB lietošanas noteikumiem. Lai kļūtu par metodiskās lasītavas lietotāju, nepieciešama RCB lasītāja karte. Visi informācijas resursi tiks izsniegti uz mājām ar lietošanas laiku līdz 2 nedēļām.

Rīgas Centrālā bibliotēka no 2017. gada janvāra ir pārņēmusi Vispārējās izglītības iestāžu bibliotēku metodisko lasītavu un pārveidojusi to saskaņā ar lasītavas saturisko koncepciju. Lasītavas kolekcijā šobrīd ir 8338 vienības – grāmatas, CD un citi šīs bibliotēkas profilam atbilstoši materiāli.

Līdztekus Vispārējās izglītības iestāžu bibliotēku metodiskajai lasītavai RCB savās rokās ir pārņēmusi arī skolu bibliotēku metodisko pārraudzību. 

 

Kontaktinformācija lasītavā: tālr.67026803 

 

 
Informāciju sagatavoja:

Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 67037443; 26102462