Izstāde “Logs uz neredzamo/neredzīgo pasauli” tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiālbibliotēku, kas šogad atzīmē savas pastāvēšanas 50 gadu jubileju. Ar izstādē apskatāmo fotogrāfiju starpniecību ikviens bibliotēkas apmeklētājs varēs ielūkoties neredzīgo un vājredzīgo cilvēku dzīves ikdienā. Izstādi veido trīs dažādu autoru (Daugavpils, Rīga) darbi, kuri tapuši fotokonkursa ietvaros pērnā gada septembrī. Darbu centrā ir cilvēks un viņa iespēja dzīvot piepildītu un interesantu dzīvi arī tad, ja ir zaudēta viena no svarīgākajām maņām. Izstādi papildina LNerB Daugavpils filiālbibliotēkai veltīta ekspozīcija, kas iepazīstina ar Braila rakstu.

 

Izstāde “Latgales bibliotekārs – radošuma avots” ir tapusi ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda un A/S Latvijas valsts meži finansiālu atbalstu. Tajā būs apskatāmi vairāk nekā 20 darbi, kas tapuši vairākās Latgales reģiona bibliotēkās. Izstādes īpašā vērtība ir tās dažādība, jo katrs fotogrāfs piedāvā savu skatījumu uz bibliotekāra profesijas daudzajām šķautnēm.

 

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja pārliecināties, ka mūsdienu bibliotekāra darbs neaprobežojas tikai ar grāmatu. 21. gadsimta bibliotekārs ir kompetents, daudzpusīgs profesionālis, kas pārzina bibliotēkas krājumu, spēj lietot informācijas tehnoloģijas, prasmīgi konsultē lietotājus un palīdz izvēlēties viņiem piemērotāko lasāmvielu. Savus profesionālos pienākumus veicot, bibliotekārs spēlē dažādas lomas – intelektuālis, filozofs, erudīts, aktieris un tā joprojām. Taču pāri visam strāvo mīlestība pret savu profesiju, dzīvā interese un vēlme savest kopā īsto grāmatu ar īsto lasītāju. Kopš 2014. gada septembra ceļojošā fotoizstāde “Latgales bibliotekārs – radošuma avots” jau bija apskatāma vairākās Latgales reģiona bibliotēkās – Naujenē, Preiļos, Ludzā, Rēzeknē un Ilūkstē. Daugavpilī tā tiks eksponēta pirmo reizi.

 

Abas fotoizstādes būs apskatāmas Latgales Centrālajā bibliotēkā līdz 3. maijam darbdienās no plkst. 11.00 līdz 20.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.