Pasākumā darbosies radošās darbnīcas, kuru ietvaros slimnīcas interešu izglītības pedagogi kopīgi ar slimnīcas pacientiem parādīs, kādas jaunas iemaņas projekta ietvaros ir apgūtas un kādi skaisti materiāli ir iegādāti. Kopā veidosim gan lidmašīnu modeļus, gan skaistas brošas un rotaslietas!

Projektu “Veseļojies ar prieku!” Bērnu slimnīcas fonds realizēja sadarbībā ar Bērnu slimnīcas Pedagoģijas dienestu ar mērķi atrast jaunus paņēmienus, kā tieši skolēniem un pusaudžiem palīdzēt pēc iespējas labāk iejusties no ikdienas atšķirīgajos slimnīcas apstākļos, veicinot integrāciju ar radošas darbošanās palīdzību un ieinteresējot apgūt jaunas prasmes un iemaņas. Nokļūšana slimnīcā bērniem ir nepatīkams un gan psiholoģiski, gan fiziski grūts pārbaudījums, ko vēl vairāk pastiprina bailes no slimnīcas vides. Pusaudžu un jauniešu auditoriju vecuma grupā no 11-18 gadiem līdz šim ir bijis ļoti grūti ieinteresēt un iesaistīt radošajās aktivitātēs, jo, salīdzinot ar jaunāka vecuma bērniem, atrast saistošu un piemērotu brīvā laika kavēkli ir grūtāk. Lai to īstenotu, slimnīcas pedagogi projekta ietvaros, ir apguvuši jaunas prasmes, ko nodot tālāk jauniešiem, kā arī sagādājuši nepieciešamos izejmateriālus pusaudžiem saistošām nodarbībām.

Pasākuma laikā klātesošie varēs būt liecinieki, kā slimnīcā nokļuvušie puiši apgūst pamatus tehniskajā modelēšanā un kā tiek izgatavota “īsta” lidojoša lidmašīna, kuģītis vai pūķis, kamēr jaunās dāmas kopīgi ar pedagogiem iemācīsies pagatavot auskarus, piespraudi vai kaklarotu. Un jebkurš varēs pārliecināties, ka tas nemaz nav tik sarežģīti!

Pasākumā piedalīsies arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, kā arī projekta atbalstītāji – fonda “Ziedot” vadītāja Rūta Dimanta, “Swedbank” valdes locekle Irīna Pīgozne kopā ar darbiniekiem, kuri ziedoja šim projektam.