Kalendārā “Garā pupa”  tagad iespējams uzzināt par visiem bērniem veltītajiem pasākumiem Rīgā un Latvijas reģionos gan latviešu, gan krievu valodās.

Biedrības “Ascendum” veidotais bērnu kultūras projekts “Garā pupa” jau no pirmsākumiem aicinājis sabiedrību pievēst uzmanību bērnu un jauniešu kultūras pieredzei, uzsverot tās nozīmi indivīda intelektuālajā izaugsmē un iekšējās pasaules pilnveidošanā. Lai atvieglotu vecāku un pedagogu ikdienu, tika izveidots bezmaksas elektronisks bērnu kultūras kalendārs, kurā iespējams iegūt visplašāko informāciju par aktuālajiem kultūras notikumiem Rīgā un Latvijas reģionos. Ņemot vērā arī krievvalodīgo bērnu un pusaudžu intereses un vajadzības, jaunajā mācību gadā “Garās pupas” kalendārā būs pieejama informācija arī par pasākumiem, kas notiek krievu valodā.

 

“Biedrība “Ascendum” savu projektu kontekstā vienmēr ir piedomājusi arī par mazākumtautību iesaistīšanu Latvijas sabiedriskajā un kulturālajā dzīvē. Projekts “Garā pupa” nav izņēmums. Esam veduši ekskursijās kā latviešu tā mazākumtautību bērnus no visas Latvijas un jau tad novērojām, ka būtiska loma kultūrizglītības veicināšanā ir informācijas pieejamībai. Šī iemesal dēļ radās bērnu kultūras kalendārs “Garā pupa”, kas dod iespēju ikvienam vecākam vai bērnam atrast sev interesējošo kultūras pasākumu visā Latvijā. Mēs esam priecīgi, ka pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam mums ir radusies iespēja “Garās pupas” kalendāru padarīt ērtāku lietošanai arī krievu valodā runājošajām ģimenēm ar bērniem. Mēs ceram, ka tas atvieglos vecāku ikdienu un radīs daudz jaunus piedzīvojumus.” Komentē biedrības “Ascendum” vadītāja Zaiga Pūce.

 

Lai nodrošinātu pēc iespējas plašāku informāciju par bērniem un pusaudžiem veltītajiem kultūras notikumiem, “Garās pupas” kalendāra veidotāji joprojām aicina visus kultūras pasākumu veidotājus sūtīt informāciju par gaidāmajām teātra izrādēm, koncertiem, izstādēm, radošajām darbnīcām u.c. notikumiem uz e-pastu: paula@ascendum.lv. Bērnu kultūras notikumu kalendārs ir ikvienam pieejams bez maksas “Garās Pupas” mājas lapā www.garapupa.lv.

 

Biedrība “Ascendum” ir sabiedriska organizācija, kas rosina un finansiāli atbalsta Latvijas sabiedriskās domas izaugsmi, veicinot tās iniciatīvas un projektus, kuros izpaužas attīstība un virzība uz augšu.