2017. gada 5. novembrī plkst. 11.30 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs  (Alberta ielā 12-9, Rīgā) aicina pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus un viņu vecākus vai pavadošās personas uz bērnu dzejas pasākumu “Zu-zum! Skan puķīte”.


“Zu-zum! Skan puķīte” ir R. Blaumaņa bērnu dzejai veltīts pasākums, kurš aicinās bērnus iepazīt dzejas un ilustrācijas attiecības. Bērni varēs uzzināt, kas ir dzeja un kā valodā atdzīvojas dzejas tēli, kā arī piedalīties un skatīties, kā dzejas tēli mijiedarbojas ar vizuālajiem tēliem. Pirmajā pasākuma daļā tiks lasīti R. Blaumaņa bērnu dzejoļi un Latvijas Mākslas akadēmijas studentes demonstrēs, kā mijiedarbībā ar dzeju rodas ilustrācijas. Otrajā daļā bērni paši varēs ļauties iztēlei un radošajai izpausmei, darbnīcā veidojot ilustrācijas dzejas fragmentiem.

Pasākums notiek sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Piedalīsies maģistra programmas studentes Kristīne Martinova, Renāte Kloviņa un bakalaura programmas studente Diāna Jarmakova.

Uz pasākumu vēlams iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu maija.arena@memorialiemuzeji.lv vai zvanot 26392540.

Ieeja ģimenēm ar bērniem – 3.00 €.

Vairāk informācijas – 26392540, kā arī mājaslapā.

 

 
Informāciju sagatavoja:

Maija Ārena

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja speciāliste