Pirms 25 gadiem, 1989. gada 23. augustā, tika organizēts Baltijas ceļš – unikāla un mierīga masu demonstrācija, kuras laikā vairāk nekā miljons cilvēku sadevās rokās, lai veidotu 600 km garu cilvēku ķēdi caur trim Baltijas valstīm, vienojot Igauniju, Latviju un Lietuvu centienos pēc brīvības.

“Atcerēsimies Baltijas ceļu šodien un vienmēr, visiem, kas tajā stāvēja, bija drosme, pašcieņa, uzņēmība, pārliecība par savu taisnīgumu, prieks par līdzās stāvošajiem, kopības sajūta,” tā šo notikumu raksturojusi Vaira Vīķe- Freiberga, Latvijas Republikas prezidente no 1999.-2007.gadam.

Lai rosinātu Baltijas iedzīvotājus atcerēties notikumus pirms 25 gadiem un apkopot šos stāstus, veidojot savdabīgo “dzīvo vēsturi”, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) sadarbībā ar partneriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, īsteno projektu „Baltijas ceļa stāsti”. Apkopotie stāsti būs pieejami interneta platformā www.thebalticway.eu, kur visa gada garumā ikviens sociālo tīklu lietotājs caur savu lietotāja profilu varēs pievienoties virtuālajam Baltijas ceļam, iesaistīties daudzveidīgās virtuālās sociālo tīklu aktivitātēs, iegūt aktuālo informāciju par Baltijas ceļa 25. gadadienas aktivitātēm un projektu, kā arī publicēt savu Baltijas ceļa stāstu.

Aicinām visus, kas vēlas dalīties savās atmiņās un ieklausīties citu stāstos par šo, mūsu valstij un tautai tik nozīmīgo notikumu, piedalīties pasākumā 21. augustā plkst. 18.00 Galvenajā bibliotēkā!