Multimediālā akcija “Mīlestības pavārmāksla” norisināsies izstādē-klausītavā-baudītavā Dzejmūzikas erotika. Baltās nakts apmeklētāji varēs baudīt videomākslu, dzejas lasījumus, kā arī paši uzstāties ar savas dzejas lasījumiem.

Visa vakara garumā daudzveidīgā videokompozīcijā “Mīlestības pavārmākslu” varēs iepazīt visplašāko garšu buķeti: no latgaliešu kāzu apdziedāšanās līdz Grieķijas delikatesēm Dr. hist. Harija Tumana stāstījumā par erosu antīkajā kultūrā, no Imanta Dakša enerģētiski piesātinātajām dziesmām līdz dīdžeju tandēma – Rudaka un Dambja –  atradumiem par mīlestības tēmu Latvijas mūzikā, no Ērikas Bērziņas dzejas un apvienības Klusie viesi elektroniskās mūzikas saspēles līdz eksperimentiem ar muzeja priekšmetiem.

No plkst. 20:00 līdz 20:30 un no 22:00 līdz 22:30 klātienē uzstāsies dzejnieki Eduards Aivars, Anna Auziņa, Pēteris Draguns, Iveta Ratinīka, Māris Salējs, Inga Gaile un Ivars Šteinbergs. No plkst. 21:00 līdz 22:00 Dzejas degustācijā jeb brīvajā mikrofonā varēs izpausties arī apmeklētāji. 

Pasākumu ieteicams apmeklēt no 16 gadu vecuma.

Akciju Mīlestības pavārmāksla atbalsta Rīgas dome.