Literatūrkritiķi to nodēvējuši gan kā humoristisku  autobiogrāfiju, gan nosaukuši par Vilipsōna anekdōtiem.  Ar  rakstnieces Noras Ikstenas literāro gādību šajā žanrā debitē grafiķis un tēlnieks Aivars Vilipsōns.  Grāmatā  varam sazīmēt  palaidņa pašportretu, kuru nemitīgi vajā likstas un bezgalīgi interesē daiļā dzimuma vizuālais veidols.  To uzskatāmi apliecina ne tikai teksti, bet arī mākslinieka skices un grafikas, kas bagātīgi ilustrē grāmatu.

 

Par grāmatas vizuālo daļu domas dalījās. Tāpēc apskatījām citus mākslinieka darbus – gan tēniecībā, gan grāmatu noformējumā..

 

Dažos klubiņa dalībniekos radīja izbrīnu tik atklāti un neglaimojoši pastāsti par sevi. Tā kā lasītāju klubiņā piedalās tikai kundzes, ne visas bija ar mieru pieņemt mākslinieka spēles noteikumus un izprast trauslo vīrieša pasauli ar tās leksiku. Dažas rauca degunu un teica – prasti. Citas bija no sirds izsmējušās lasot šo grāmatu. Dažas tikai tāpēc izlasīja, ka dzirdējušas atsauksmes – “ ārprāts, ārprāts, kā tā var!” Vienaldzīgo nebija.

 

Klubiņa nākamā tikšanās reize – 6.martā  plkst. 11.00 Baložu bibliotēkā, apspriedīsim Lilitas Maijas Klinkertes grāmatu par savu māti – “Margarita Stāraste.Post scriptum”. Laipni acināti visi interesenti!