Izstādes mērķis ir motivēt bērnus un jauniešus novērtēt un apzināt kultūrvēsturisko mantojumu, dabas bagātības un cilvēku vērtības. Tā ir iespēja ieraudzīt jauniešu mūsdienīgo skatījumu uz vērtībām. Izstādes mērķis ir jauniešus motivēt doties ārpus pilsētas, vairāk izbaudīt dabu, pievērsties lietderīgai un aktīvai brīvā laika pavadīšanai.

Projekta „100 lietas, vietas, darbi un cilvēki Latvijas jubilejai” laikā bērni un jaunieši devās Siguldas novadu izzinošās ekspedīcijās, nosakot maršrutu un izstrādājot vietu apskates plānu. Savukārt uzdevumu, kuru vajadzēja pildīt ekspedīcijas laikā, sagatavoja Jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis”. Ekspedīcijās piedalījās vairāk nekā 250 dalībnieki no Siguldas novada skolām un Jaunrades centra – nodarbību centra „Ideju namiņš” un Jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis”  iniciatīvu grupām. Projektā piedalījās arī Eiropas brīvprātīgie jaunieši no Rumānijas, Spānijas un Portugāles, kā arī „Douzelage” jauniešu komitejas pārstāvis no Slovēnijas.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros (Līguma Nr.427/18).