2014. gada 11. oktobrī plkst. 16:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Mazajā zālē (Rīgā, Mūkusalas ielā 3, 4. stāvā) notiks latviešu literātes, dzejnieces un dramaturģes Aspazijas (īstajā vārdā Elza Johanna Emīlija Lizete Rozenberga, vēlāk Elza Pliekšāne, 1865–1943) dzejas izlases “Uguns ledū” atvēršanas svētki. Pasākumu rīko biedrība “Aspazijas mantojums”.
 
Dzejas izlasē iekļauti 46 Aspazijas dzejoļi latviešu, vācu, krievu un angļu valodā no visiem rakstnieces dzejoļu krājumiem. Izdevums ir saistāms ar Aspazijas mantojuma popularizēšanu cittautu lasītājiem un interesentiem. Līdz šim šāda dzejas izlase Latvijā nav izdota, kaut arī Raiņa un Aspazijas muzeju apmeklētāji arī no ārvalstīm interesējas par iespējām lasīt izcilākās latviešu dzejnieces veikumu.

2014. gada atdzejojumu autori – Ieva Lešinska, Valdis Bisenieks, Ruta Marjaša.

Pasākumā piedalīsies izlases sastādītājas Aija Magone un Ināra Andžāne, Aspazijas dzeju latviešu un krievu valodā lasīs aktrise Aija Magone, angļu valodā – Agnese Zeltiņa.

Grāmatas dizaina autors ir Jānis Andžāns, grāmatā ir fotoattēli un pastkaršu reprodukcijas no Aspazijas un Raiņa kolekcijas.

Izdevējs – biedrība “Aspazijas mantojums”.