Grāmatas skolai dāvina asociācija ADIFLOR, kuras prezidents ir senators Luijs Divernuā (Louis Duvernois) – atbildīgais par ārvalstīs dzīvojošajiem Francijas pilsoņiem. Luijs Divernuā labpratīgi piedalās frankofonijas atbalsta programmās Baltijas valstīs.

Bezpeļņas Asociācija ADIFLOR (Franču valodā rakstīto grāmatu, izdevumu un žurnālu starptautiskās izplatīšanas asociācija) kopš savas dibināšanas, 1985.gadā, atbalstījusi vairāk kā 1500 projektu. Katru gadu 200 000 grāmatu bagātina publiskās bibliotēkas, dokumentācijas centrus un mācību iestādes vai universitātes franciski runājošās un franču valodu mīlošās valstīs.

Žila Verna Rīgas Franču skola ir vienīgā skola Latvijā, kas darbojas saskaņā ar Francijas izglītības sistēmu (pirmsskolas un sākumskolas līmenī) un kuru atzinušas gan Latvijas, gan Francijas valdības. Tas garantē augstu izglītības līmeni, kādu mūsu skola piedāvā bērniem, sākot no divu gadu vecuma. Francijas valdības akreditētā Žila Verna Rīgas Franču skola, ar Francijas vēstniecības aktīvu atbalstu durvis vēra 2007. gada septembrī, un jau 2010. gadā ieguva neatkarīgas izglītības iestādes statusu.

Mācību darbā tiek izmantota Francijas Izglītības ministrijas apstiprināta programma, kas saskaņota ar Latvijas Republikas likumdošanu, tādējādi piedāvājot arī citu svešvalodu (angļu, krievu) apguvi, kā arī latviešu valodas un kultūras apguvi.

Pašlaik Žila Verna Rīgas Franču skolā mācās 65 skolēni, no kuriem lielākā daļa ir no Latvijas, bet citi no Francijas un citām valstīm (ASV, Austrijas, Vācijas, Anglijas, Turcijas, Bulgārijas, Ungārijas, Japānas, Lietuvas, Spānijas).

Žila Verna Rīgas Franču skolas darbs veltīts daudzveidībai, pārmaiņām, starpkultūru saskarsmei un zināšanām. Bērni jau no divarpus gadu vecuma šeit var apgūt autentisku franču valodu, jo mācības vada pedagogi no Francijas. Pedagogu atlasi palīdz veikt Francijas vēstniecība Latvijā.