Izmeklētājs Šerloks Holmss un viņa uzticīgais asistents doktors Vatsons pirmoreiz tika parakstīti 1887. gadā. Tie sastopami četros Doila romānos un 56 stāstos, kas ASV publicēti līdz 1927. gadam. Autortiesības attiecas vairs tikai uz pēdējiem desmit stāstiem, kas iznākuši no 1923. līdz 1927. gadam. To autortiesību termiņš izbeigsies 2022. gada 31. decembrī. Tas nozīmē, ka pārējos stāstus drīkst brīvi izmantot, nemaksājot autora mantiniekiem.

“Šerloks Holmss un doktors Vatsons ir nevis statiski, bet gan dinamiski literāri varoņi, mainījās un attīstījās visa Šerloka Holmsa kanona garumā,” tiesā iesniegtajos dokumentos argumentē Doila autortiesību turētāji. “Daudzi šo varoņu personības aspekti tika atklāti tikai pēdējos desmit stāstos, uz kuriem joprojām attiecas autortiesības.”

Amerikāņu rakstnieks un advokāts Leslijs Klingers izdevis stāstu krājumu “A Study in Sherlock”, par ko atlīdzināja Doila mantiniekiem, lai arī neuzskatīja tādu prasību par pamatotu. Taču tagad autors gatavojas laist klajā vēl vienu grāmatu “In the Company of Sherlock Holmes”, nemaksājot mantiniekiem par varoņu izmantošanu.

16. jūnijā tiesa lēma par labu Klingeram, kas ierosināja Doila mantinieku prasību pēc autortiesību pagarināšanas.