Izdevējs, nesen dibinātais uzņēmums “Jaunkurzeme”, ar to sāk galda stāstu/lomu spēļu sēriju latviešu valodā. Kā pirmā “Fiasko” ir izvēlēta tāpēc, ka tā ir ne tikai aizraujoša un jautra, bet arī piemērota pilnīgiem iesācējiem. Spēle balansē uz kriminālžanra un komēdijas robežas, tā izraisa spēcīgas emocijas, tāpēc piemērota spēlētājiem no 14…16 gadu vecuma.

 

Sekojot grāmatā dotajiem norādījumiem, gluži pats no sevis spēlē rodas jauns un interesants stāsts – ik reizi citādāks. Varbūt kādudien redzēsiet TV filmu, kuras scenārijs tapis “Fiasko” spēles seansā.

 

Firmas “Brain games” veikala direktors Jānis Grunte saka: “Lielā sabiedrības daļā ir iesīkstējis uzskats, ka galda spēles domātas bērniem, un pieaugušajiem tās ir garlaicīgas. “Fiasko” uzskatāmi pierāda pretējo. Tā ir gan interesanta, gan labs improvizācijas treniņš.”

“Fiasko” spēle 2011. gadā ir saņēmusi “Diana Jones” konkursa galveno balvu. Spēlei ir izveidota vietne www.fiasko.lv

 

Galda un brīvdabas lomu spēles Latvijā jau 20 gadu ir tikai neliela entuziastu loka hobijs. Taču tās gan attīsta radošās un citas iemaņas, gan kalpo kā lielisks socializācijas veids, jo sevišķi ģimenēs. Skandināvijā regulāri notiek starptautiskas lomu spēļu konferences (Knutpunkt, Solmukohta), arī veltītas to izmantošanai izglītībā.