Projekta mērķis ir organizējot radošus pasākumus, tikšanās ar grāmatu autoriem-ilustratoriem, veicināt bērnu interesi par grāmatām, dažādot kultūrvidi un norises pagastā.

 

Sadarbībā ar skolas bibliotēku un bērnudārzu tiks noorganizētas 3 tikšanās ar bērnu un jauniešu grāmatu autoriem/ilustratoriem Kursīšu pamatskolā un bibliotēkā, iekārtotas 2 grāmatu ilustrāciju izstādes, popularizēta latviešu literatūra un literāti, izveidojot 3 tematiskas izstādes skolas un pagasta bibliotēkās.

 

Kursīšos viesosies grāmatu ilustratore Agija Staka, rakstniece Linda Nemiera, bērnu grāmatu autore Ruta Svaža un ilustrators Dāvis Ozols.

 

Kopš gada sākuma bibliotēka ar VKKF atbalstu jau tiek realizēts projekts “Portrets tuvplānā (6). Dokumentālā proza”, kura laikā jau notikušas tikšanās ar rakstnieci, žurnālisti Gunu Rozi, rakstnieku Aivaru Kļavi un vēl līdz maijam paredzētas tikšanās ar žurnālistu, grāmatu autoru Armandu Puči, grāmatu autori, folkloras pētnieci Sanitu Reinsoni, žurnālistu, rakstnieku Vili Selecki.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Mārtiņš Lagzdons

Projekta vadītājs 

Kursīšu bibliotēka-informācijas centrs