Ne tikai ar radīto un neatkārtojami interpretēto latviešu trīsvienību Dievs, Daba, Darbs, bet arī ar Sprīdīti, Lolitu, Maiju un Paiju, Gundegu, karalieni Jānu, Dzelzs dūri, ar savām lugām, dzeju un publicistiku Anna Brigadere ir latviešu kultūras neatņemama identitātes zīme. Tās lasījums un tulkojums ir šodienas lasītāju garīgās kapacitātes spogulis.

10. septembrī plkst. 15.00 latviešu rakstnieki un dzejnieki Tērvetes “Sprīdīšos” – Annas Brigaderes memoriālajā muzejā – vienosies Sprīdīša tēmas “Aiziet / Aizbraukt / Atgriezties” šifrējumā. Notiks jaunu oriģināldarbu lasījumi, klasiskās mūzikas koncerts un vakarēšana folkloras kopas “Vilcenes” pavadījumā.

Pasākumā piedalīsies rakstnieki Inga Ābele, Anna Auziņa, Rihards Bargais, Pēteris Draguns, Aivars Eipurs, Anna Foma, Inga Gaile, Nora Ikstena, Justīne Jaunpaule, Agnese Krivade, Laima Muktupāvela, Edvīns Raups, Artis Ostups, Dace Rukšāne, Māris Salējs, Sergejs Timofejevs, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls, Māra Zālīte, Inese Zandere, Alise Zariņa un Krišjānis Zeļģis. “Sprīdīšu” lasījumi vēlāk tiks apkopoti grāmatā, kuru laidīs klajā apgāds “Valters un Rapa”.

Koncertā skanēs Alfrēda Kalniņa, Emiļa Melngaiļa, Leonīda Vīgnera, Jāzepa Vītola, Alfrēda Feila un Jāņa Zālīša dziesmas ar Annas Brigaderes dzeju, kuras izpildīs dziedātāja Ieva Parša, pianists Aldis Liepiņš un koris “Balsis” Inta Teterovska vadībā; koncertu vadīs Orests Silabriedis.

Atceres pasākumu vadīs rakstniece Gundega Repše. Sarīkojumu organizē muzejs “Sprīdīši”, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda, Tērvetes novada pašvaldības un muzeja “Sprīdīši” atbalstu.

 

Laipni aicināti visi interesenti un literatūras draugi!

Satiksme ar autobusu: Rīga-Jelgava-Tērvete vai Rīga-Dobele-Tērvete.

Papildus informācija zvanot pa tālruni 26532691 (Rasma Rapa).