“Zel a sietiņš”, “Fantadroms”, “Kaķīša dzirnavas”, “Neparastie rīdzinieki” – tās ir tikai dažas no Rozes Stiebras veidotajām filmām, kas mazos skatītājus priecēja gan pirms gadu desmitiem, gan arī mūsdienās. Par ieguldījumu latviešu animācijas kino veidošanā vairāk nekā 40 gadu garumā režisore saņēmusi prestižas balvas – Lielo Kristapu, Spīdolas balvu, Triju Zvaigžņu ordeni.

No 15. līdz 18. martam tematisko pasākumu “Ielūkosimies animācijas filmu studijas DAUKA tēlu pasaulē kopā!” Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” apmeklēja pirmsskolas vecuma bērni un klubiņa “Brīvdienas bez garlaicības” dalībnieki.

Tikšanās laikā bērni ieklausījās stāstījumā par animācijas daudzveidību un neierobežotajām iespējām attēlot mākslinieka idejas. Klausītāji uzzināja atbildes uz jautājumiem – Kas runā varoņu balsī? Kādas tehnikas tiek izmantotas multfilmu veidošanā? Kā mūsdienu tehnoloģijas ietekmē animācijas attīstību mūsdienās?

Sižetiskā asprātība un oriģinālie tēmu risinājumi 21. gadsimta animācijā ir piedzīvojuši uzplaukumu. Par to pasākuma dalībnieki pārliecinājās noskatoties animācijas filmu studijas DAUKA dažādos laika posmos veidoto multfilmu – “Bukurags”, “Zaķīšu pirtiņa” un “Desas piedzīvojumi” fragmentus.  

Esi pats savas dzīves mākslinieks, tad tava pasaule kļūs tikpat krāsaina kā animācijas filma!