No 26.marta RCB Čiekurkalna filiālbibliotēkā (Čiekurkalna 1.līnija 64) būs iespēja aplūkot akvarelista Aleksandra Neberekutina gleznu izstādi “Čiekurkalna nokrāsas”.

 

Tikšanās ar mākslinieku – 26. martā plkst. 16.00 izstādes atklāšanā.

 

 Mākslinieks dzimis 1962. gadā. Izglītību ieguvis mākslas skolā un vairākās mākslas zīmēšanas un glezniecības iestādēs un studijās Krievijā. Rīgā, Čiekurkalnā dzīvo no 1984.gada un šo apkaimi ir ļoti iemīļojis.

 

 Regulāri piedalās vietējās un starptautiskās mākslinieku grupu izstādēs, plenēros, mākslas darbu izsolēs un meistarklasēs. Tikušas organizētas vairāk nekā 50 izstādes Latvijā un ārvalstīs. Aleksandra darbi atrodas daudzu sabiedrībā pazīstamu un slavenu personu privātkolekcijās Austrumos un Eiropā, kā arī mākslas muzejos. Kopš 2015.gada mākslinieks pilda arī Latvijas Avarelistu starptautiskās savienības (IWS Latvia) prezidenta pienākumus. 

 

Mākslinieks galvenokārt strādā eļļas un akvareļa tehnikā un turpina šajos žanros pilnveidoties, apmeklējot plenērus ārvalstīs un pasaules slavenāko akvarelistu meistarklases. Viena no iemīļotākajām mākslinieka daiļrades tēmām ir Vecrīgas un Čiekurkalna skati. Ar Čiekurkalna attīstības biedrības atbalstu izdots Čiekurkalna 2018.gada kalendārs ar mākslinieka akvareļgleznojumiem.

 

 Kontaktinformācija bibliotēkā : tālr. 67368844

 

 Informāciju sagatavoja:

Aija Namavīra

RCB Čierkurkalna filiālbibliotēkas vadītāja