2017. gada 9. augustā plkst.18.00 Karla fon Stricka villā (Aristida Briāna ielā 9, Rīgā) notiks angļu bērnu grāmatām un komiksiem veltīta lekcija, kurā viesosies autori Aleksis Dīkons un Heimišs Stīls.

 

Dīkons un Stīls Latvijā viesosies, lai vadītu “Komiksu vasaras skolu”, kas villā norisināsies no 7. augusta līdz 17. augustam. Pasākums ir daļa no starptautiska Baltijas valstu un Lielbritānijas ilustratoru apmaiņas projekta, kura laikā Baltijas valstu ilustratori vada rodošās darbnīcas Lielbritānijā, savukārt Lielbritānijas mākslinieki – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

Šajā laikā 20 autori radīs savas komiksu grāmatas, kas tiks izdotas un iekļautas izstādē 2018. gada Londonas Grāmatu tirgū.

 

Dīkons ir vairāku bērnu grāmatu autors un ilustrators. 2015.gadā žurnāls “Time” viņa pirmo grāmatu “Slow Loris” iekļāva 100 labāko grāmatu bērniem sarakstā. Viņš ir divas reizes nominēts Keitas Grīnavejas Medaļai un divas reizes apbalvots ar “The New York Times” balvu par labāko ilustrēto grāmatu bērniem. 2014.gadā Dīksona komikss “The River” uzvarēja “Observer/Jonathan Cape/Comica” Grafisko īso stāstu konkursā.

 

Savukārt Stīls ir animators un ilustrators no Londonas. 2013.gadā viņš ar izcilību absolvējis Kingstonas Universitātes ilustrācijas nodaļu. Savas karjeras laikā Stīls sadarbojies ar tādiem klientiem kā “BBC”, “Frederator Studios”, “Blink!Ink”, “BOOM! Studios”, “Random House Publishers”, “Nickelodeon” un “Big Finish”. Viņš arī regulāri piedalās komiksu festivālos un vada komiksu mākslinieku apvienību “Lead Ache”. 2014.gadā tika izdots Stīla pirmais grafiskais romāns “Pantheon”, kas stāsta par senās Ēģiptes dieviem.

 

Autoru prezentācijas notiks angļu valodā. Ieeja tajā būs bez maksas.