Īpaši interesējošie objekti: pārceltuve pār Daugavu un krogi abos upes krastos (Stūres krogs un Putriņkrogs), Maskavas krogs, kuģīšu un laivu kustība pa Daugavu, lielceļš Rīga-Daugavpils gar Kokneses pilsdrupām līdz Maskavas krogam, tilts pār Pērses upi, Pērses ieteka Daugavā, Kokneses pilsdrupas, kāpnes uz Pērses gravu, paviljons Pērses gravā, avots ar Fauna galvu, Pērses ūdenskritums, Pērses ieleja uz augšu līdz Bilstiņu dzirnavām, Bilstiņu dzirnavas, Krievkalna pareizticīgo baznīca, Krievkalna 6-gadīgā skola, brūkošā jaunā Kokneses muižas pils un arī iedzīvotāju mājvietas.

Aicinām šos un arī vēlākā periodā tapušus attēlus, kas uzņemti pirms šīs teritorijas appludināšanas, digitalizēt (vēlamais formāts TIFF) un iesniegt LNB digitālajai kolekcijai “Zudusī Latvija” (www.zudusilatvija.lv).

Attēli lieliski papildinās kolekciju “Zudusī Latvija”, kā arī sadarbībā ar SIA “MikroKods” (demo.mikrokods.lv) tiks izmantoti, lai izveidotu virtuālu Pērses un Daugavas ielejas rekonstrukciju laika posmam 20. gadsimta 20.–30. gadi.
Ja Jums ir šie attēli, bet nav iespēju tos digitalizēt, lūdzam sazināties ar LNB (e-pasts zudusilatvija@lnb.lv).

 
Papildu informācija:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: +371 26472501