Vien līdz novembra beigām varēsiet piedalīties konkursa pirmajā kārtā. Tiem jaunākiem un vecākiem lasītājiem, kuriem patīk paust savas domas radoši, piedāvājam uzrakstīt līdz divu lappušu plašu eseju par pirmās kārtas tēmu “Latvijas simtgade. Notikumi”. Ikviens var aprakstīt kādu no savas dzīves īpašākajiem notikumiem, kas saistīti ar pašu, ģimeni, kādu pasākumu vai ko citu, kas bijis īpašs saistībā ar Latviju, ne tikai vēsturiski, bet arī mūsdienās. Atnākot uz bibliotēku, eseja būs jāielādē datu bāzes News.lv sadaļā Konkurss. Turpat iespēju piedalīties atradīs arī erudīti, kuri savukārt, varēs ar šīs pašas datubāzes palīdzību atbildēt uz 10 jautājumiem. Lai popularizētu datu bāzi, kā vieniem tā otriem jādod atsauce uz kādu no News.lv resursiem, kas saistīts konkrēti ar aprakstīto notikumu. Konkursa nolikumu varat lasīt datu bāzē News.lv

Konkurss notiks 3 kārtās. 2018. gada pavasarī jums būs jāpacenšas uzrakstīt eseja /jāatbild uz jautājumiem par Latvijai svarīgām vietām, bet nākamā gada rudenī būs jāizceļ Latvijas īpašie cilvēki.

Katrā konkursa kārtā atsevišķi tiks izvērtēti rezultāti un apbalvoti uzvarētāji. Dalībnieki var piedalīties arī abos konkursa veidos – gan rakstot eseju, gan atbildot uz jautājumiem. Aizpildot News.lv reģistrācijas anketu, dalībnieks dod rakstveida piekrišanu savu datu izmantošanai nolikumā norādītajā apjomā. Nolikums pilnā apmērā lasām News.lv sadaļā Konkurss. 

Uzvarētāji tiks noteikti pēc pareizo atbilžu skaita izlozes kārtībā, bet esejas vērtēs Kultūras informācijas sistēmu centra un uzņēmuma “Lursoft IT” pārstāvji. 

 

Informējam, ka Radošie un Erudītie balvās saņems biļetes uz dažādiem kultūras pasākumiem, kā arī dāvanu kartes. Balvas nodrošina konkursa rīkotāji.