Vairāk nekā 300 vadošo starptautisko pētniecības, zinātnes un kultūras iestāžu no visas pasaules jau ir parakstījušas šo deklarāciju.

 

 

Berlīnes deklarācija (http://oa.mpg.de/lang/en-uk/berlin-prozess/berliner-erklarung) ir balstīta uz Budapeštas Open Access iniciatīvu, kas aicina brīvu un neierobežotu piekļuvi zināšanām humanitārajās un citās zinātnēs. Šīs kustības mērķis ir nodrošināt un veicināt visu akadēmisko jomu pētniecības publikāciju, metadatu, avotu, digitālo un grafisko materiālu, kā arī multivides materiālu brīvu pieeju internetā, apvienojot daudzu institūciju un nozaru resursus starptautiskā līmenī. 

 

Detalizēta informācija par konferenci: http://www.berlin9.org/about/sign 

 

Ja Jūsu iestāde vēlas pievienoties Berlīnes deklarācijai, Jums ir jānosūta vēstule Maksa Planka biedrības prezidentam Dr. Peter Gruss (e-pasts: praesident@gv.mpg.de), norādot Jūsu vēlmi tikt iekļautam deklarācijas atbalstītāju sarakstā.Vēstuli var sūtīt arī uz Max Planck Digitālo bibliotēku (MPDL) Mr. Christoph Bruch (e-pasts: bruch@mpdl.mpg.de) vai EIFL Open Access programmas vadītājai Iryna Kuchma (e-pasts: iryna.kuchma@eifl.net)