Pasākuma “Bibliotēkas stāstu” idejas autore un vadītāja ir RCB PLN galvenā bibliotekāre Santa Rukmane, kura aicina uz sarunu savus kolēģus – Rīgas Centrālās bibliotēkas darbiniekus, lai nepiespiestā gaisotnē, t.s. Santas sarunu šova ietvaros, aprunātos par bibliotekāra profesijā piedzīvoto. Pasākuma “Bibliotēkas stāsti” mērķis ir parādīt to, cik aizraujošs un interesants ir darbs bibliotēkā, un cik radoši, godprātīgi, zinoši un visu varoši cilvēki strādā bibliotēkā. Pasākums tiek veidots arī tādēļ, lai kaut nedaudz salauztu sabiedrībā vēl joprojām esošos stereotipus par bibliotekāra profesijas vienmuļību. Dalīšanās atmiņās, pieredzē un piedzīvojumos, kas norisinājušies bibliotēkā, ļauj iepazīt bibliotekāra profesijas daudzpusību, parādot bibliotekāru kā zinātkāru, uzņēmīgu, erudītu un interesantu personību.

 

Šogad pasākumā piedalīsies RCB Komplektēšanas un apstrādes nodaļas vadītāja Ineta Kaļķe, RCB filiālbibliotēkas “Avots” un RCB Biķernieku filiālbibliotēkas vadītāja Inese Vanaga, RCB Bolderājas filiālbibliotēkas vadītāja Zinta Haļzova, RCB Bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Žanna Novicka, RCB Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Dzintra Ķēniņa un RCB lasītāja, latviešu sarunvalodas prasmes “Stāstnieku klubiņa” vadītāja Aina Januševska.

 

Bibliotēku nedēļa šogad norit no 17. līdz 23. aprīlim un tās vadmotīvs ir “Bibliotēkas un sabiedrība: vienotas kopīgiem mērķiem”.

 

Apmeklēt pasākumu “Bibliotēkas stāsti” laipni aicināti ir gan kolēģi – esošie, bijušie un vēl tikai topošie bibliotekāri, gan arī bibliotēkas lasītāji, kuriem tā būtu ekskluzīva iespēja uzzināt ko vairāk par savu iemīļoto bibliotēku un tās darbiniekiem. Uz tikšanos pasākumā!