Dzīvotspējīgi un jēgpilni ir tikai tādi bibliotēkas pakalpojumi, kas patiešām ir vajadzīgi sabiedrībai, tāpēc bibliotekāriem vissvarīgākā prasme ir mācēt ieklausīties cilvēkos sev apkārt un atsaukties viņu vajadzībām. Šogad Bibliotēku nedēļas, kas tradicionāli notiek aprīlī, vadmotīvs ir “Bibliotēkas un sabiedrība: vienotas kopīgiem mērķiem”. Tas rosina runāt par to, kādas ir bibliotekāru attiecības pašiem ar sevi, ar citām bibliotēkām un organizācijām, kādas ir bibliotēku attiecības ar saviem lietotājiem un sabiedrību kopumā. 

 

20. aprīļa pasākumā Domāšanas un atklāsmes stunda “Lasi un domā kopā ar deputātu. Kāda būs Jēkabpils pilsētas bibliotēka rīt” Jēkabpils pilsētas bibliotēka aicina uz sarunu mūsu pašvaldības pārstāvjus, lai uzzinātu, kā viņi vērtē bibliotēkas lomu un nozīmi šodien, un kā iecerējuši atbalstīt bibliotēku nākamajā pašvaldību darbības ciklā. Runāsim par sevi un par to, ko mēs darām, jo, kā mēdz teikt – kurš gan cits sunim asti cels, ja ne pats?

 

Aicinām savus lietotājus dalīties sociālajos tīklos ar viedokļiem par to, kāpēc viņi labprāt apmeklē mūsu bibliotēku, kādu viņi vēlētos to redzēt turpmāk. Aicinām arī savus sadarbības partnerus dalīties ar stāstiem par to, kādas ieceres esam viņiem palīdzējuši īstenot. Uz tikšanos bibliotēkā!