Studiju programma veidota ar mērķi sniegt nepieciešamās prasmes un kompetences UNESCO Pasaules mantojuma vietu un citu kultūras resursu izpētē, kopšanā un popularizēšanā. Studiju programmu izstrādājusi Turīnas Universitāte, Turīnas Politehnikums un Starptautiskais darba organizācijas mācību centrs (ITCILO) sadarbībā ar UNESCO un Starptautisko kultūras vērtību saglabāšanas un restaurācijas pētniecības centru (ICCROM). Maģistra programmas akadēmisko partneru vidū ietilpt prestižā Sorbonas Universitāte (The University Paris 1 Sorbonne – Pantheon) un Sidnejas Makvari Universitāte (Macquarie University of Sydney).

 
Studenti iegūs pamatzināšanas par kultūras mantojuma un ekonomikas attīstības principiem un procesiem, kultūras lomu reģionālajā attīstībā, UNESCO kultūras konvencijām un programmām, projektu vadību kultūrā, stratēģisko plānošanu un citām tēmām.

 

Studiju process ir organizēts 4 moduļos:
1.     Kultūra un ekonomiskā attīstība
2.     Projektu vadība kultūrā
3.     Kultūras sektori un radošās industrijas
4.     Stratēģiskā plānošana un izvērtēšana

 
Mācības ilgst no 2018. gada 15. oktobra līdz 2019. gada 12. oktobrim un notiks trīs posmos:

  • Pirmajā posmā mācības notiks attālināti (2018. gada 15. oktobris -2019. gada 20. janvāris).
  • Otrajā posmā studijas notiks klātienē ITCILO mītnē Turīnā, Itālijā. Nodarbību apmeklējums šajā posmā ir obligāts (2019. gada 21. janvāris -17. maijs).
  • Trešais posms paredzēts attālinātai noslēguma darba izstrādei (2019. gada 21. maijs -14. oktobris).

 

Studiju programma tiek pasniegta angļu valodā. Tās izmaksas 2018./2019. gadam ir 8500 eiro. Vienlaikus studējošiem jāsedz ēdināšanas un apmešanās izmaksas, kas saistītas ar studiju laiku. Pastāv iespēja apmesties īrēt kopmītnes universitātes pilsētiņā vai dzīvesvietu ārpus tās. Lai daļēji segtu ar mācībām saistītās izmaksas, studentiem ir iespējams pieteikties vairākām stipendijām. Stipendiju piešķiršanas kritērijos ietilpst pretendenta profesionālā pieredze, tās atbilstība studiju programmai, spēja īstenot studijām ierosināto projektu un pretendenta finansiālais stāvoklis. Priekšroka tiek dota kandidātiem no valstīm ar zemiem ienākumiem.

 

Pieteikties studiju programmai iespējams līdz 2018. gada 23. jūlijam, aizpildot veidlapu tiešsaistē


Plašāka informācija par studiju programmu pieejama šeit vai sazinoties ar studiju programmas koordinatoriem pa e-pastu: worldheritage@itcilo.org.