No šodienas, 29. marta, ikviens ir aicināts pastāstīt un sociālajos tīklos dalīties ar iedvesmojošāko kultūras varoni, izmantojot norādi “Es esmu @europeanaeu” (I am @Europeanaeu) un mirkļbirku #AllezCulture! Organizatori no Europeana cer, ka šī iniciatīva palielinās sabiedrības, tostarp iespējamo atbalstītāju informētību par vietni Europeana.eu, šādi veicinot projekta ilgtspēju.

 

Informācijai par izvēlēto varoni var pievienot viņa portretu, iemīļotāko darbu, video vai audio klipu. Ja esat radoši, kāpēc neizmantot GIF animāciju vai kolāžu? Visbeidzot ieteicams pārliecināties, ka ieraksts satur saiti uz izmantoto informāciju Europeana vietnē, lai arī citi to varētu skatīt un baudīt.

 

Aicinām iesaistīties bibliotekārus un ikvienu kultūras cienītāju! Iesaistīties ir viegli – Twitter ierakstā pievienojot saiti uz informāciju Europeana kolekcijā, Twitter kartīte ar ātru ieskatu par izvēlēto objektu izveidosies automātiski.

 

Papildinformācija par šo iniciatīvu

 

Par Europeana.eu

 

Europeana ir vienota daudzvalodu piekļuves vietne Eiropas kultūras mantojuma saturam. Lietotāji var piekļūt visu veidu medijiem (video, skaņa, attēli, teksts) vienotā Eiropas mēroga meklētājā. Ar Europeana meklētāju pieejami miljoniem digitālu materiālu, ko piedāvā Eiropas muzeji, galerijas, arhīvi, bibliotēkas un audio-vizuālās organizācijas. Meklēšana Europeana ir vienkārša. Pajautājiet sev, kāda persona, lieta, vieta vai laikmets jūs interesē, un ievadiet šos vārdus Europeana meklētāja lodziņā. Papildu informāciju skatiet: http://www.Europeana.eu