Vienlaikus tas ir arī nozares profesionāļu tīkls ar vairāk nekā 2 500 organizāciju un vēl tūkstoti indivīdu, kas iestājas par Eiropas bagātīgā kultūras mantojuma pieejamību pasaulei. Septembrī Europeana vadība ir izplatījusi aicinājumu pievienoties Europeana Network Association, kas apvieno visus Europeana attīstībā ieinteresētos, biedru pulkam un izmantot iespēju kandidēt šīs asociācijas biedru padomes vēlēšanās.

 

Pievienošanās Europeana Network Association sniedz iespēju veidot kontaktus ar kultūras nozares profesionāļiem, tostarp pievienoties asociācijas LinkedIn grupai, dalīties ar zināšanām, idejām un sasniegumiem, regulāri saņemt nozares jaunumus un aktīvi līdzdarboties digitalizācijas norišu un nākotnes virzienu attīstīšanā.

 

Vēl šonedēļ, līdz 2. oktobrim, aizpildot Europeana tīklojuma asociācijas biedra reģistrācijas formu, iespējams izvirzīt arī savu kandidatūru asociācijas biedru padomes vēlēšanām (šim nolūkam pieteikumi tiek gaidīti līdz 7. oktobrim).

 

Ja sadarbojaties ar Europeana, izmantojat tās resursus vai vienkārši interesē digitalizācija, rosinu kļūt par šīs asociācijas biedru – tā ir iespēja iesaistīties Europeana darbības virzienu noteikšanā, tehniskajā un datu attīstībā, saņemt jaunāko informāciju par notiekošo, iepazīties ar Eiropas kolēģiem, iesaistīties projektos, piedalīties darba grupās un pat kļūt par biedru padomes dalībnieku. Turklāt tas ir bez maksas un neuzliek obligātus pienākumus, izņemot ikgadēju balsojumu biedru padomes vēlēšanās,” atbalstot kultūras mantojuma pieejamību, aicina Europeana tīklojuma asociācijas biedru padomes loceklis, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Uldis Zariņš.

 

Vairāk informācijas par Europeana un Europeana Network Association iespējams atrast tās oficiālajā mājas lapā: http://pro.europeana.eu/. Lai kļūtu par šīs asociācijas biedru, skatīt arī: http://pro.europeana.eu/page/sign-up.