S.Rusmaņa vadītajās ekspedīcijās (1994-1997) piedalījās arī toreizējās Jelgavas rajona bibliotēkas darbinieces, pēc tam izveidojot vairākus fotoalbumus, kurus Jelgavas Miezītes bibliotēka nodeva Zinātniskajai bibliotēkai.

 

Kolekcijā ietverti 9 albumi ar vairāk nekā 600 fotogrāfijām: Cenu pagasts, Elejas pagasts, Jaunsvirlaukas pagasts, Līvbērzes pagasts, Sesavas pagasts, Sidrabenes pagasts, Valgundes pagasts, Vilces pagasts, Zaļenieku pagasts.

 

Sigurds Rusmanis ir augsti izglītots inženieris, skaitļošanas tehnikas speciālists, bet nu jau vairākus gadu desmitus labāk pazīstams kā kultūrvēsturnieks un novadpētnieks. Latviešu folkloras krātuvē viņam ir savs personālais fonds, kurā reģistrēts jau vairāk nekā tūkstoš nodotu vienību, lielākoties teiku un nostāstu. Arī pats savā mājā viņš izveidojis priekšzīmīgu krātuvi ar lielisku kartotēku un lielām mapēm katram Latvijas pagastam.

 

Fotoalbumu apraksti ir ievietoti Jelgavas novadpētniecības datu bāzē, un bibliotēkas lasītavā tie pieejami ikvienam interesentam.

Papildus informācija:

 

Dagnija Avota

Informācijas nodaļas vadītāja

Tālr.:63007747

Dagnija.Avota@jzb.jelgava.lv