Ceremonijas ietvaros tiek plānota īpaša instalācija no latviešu rakstnieku, tostarp Imanta Ziedoņa, grāmatām, tādēļ tās tapšanai gan ceremonijas viesi, gan citi iedzīvotāji aicināti ziedot grāmatas, kā pateicību saņemot suvenīrus no Fonda Viegli un Imanta Ziedoņa muzeja.


“Grāmata jau vairākus gadsimtus ir viens no sabiedrībai svarīgākajiem informācijas avotiem un pašizpausmes līdzekļiem. Gadā, kad top Imanta Ziedoņa bibliotēka, grāmata kļuvusi par vēl īpašāku simbolu, tādēļ arī ceremonijā šogad tiks izmantotas vairāk nekā 4000 grāmatas,” par scenogrāfijas ideju stāsta ceremonijas režisors, mūziķis un Ziedoņa muzeja radošais direktors Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora).


Grāmatas iespējams ziedot Rīgā un Liepājā:
Rīgā, Imanta Ziedoņa muzejā Aldaru ielā 5 – 28. un 29. aprīlī no 11:00 – 15:00
Liepājā, koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā – 2. maijā no 11:00 – 15:00


Daļa no ceremonijā izmantotajām grāmatām pēc pasākuma, kas šogad norisināsies 3. maijā Liepājā, nonāks topošās Ziedoņa bibliotēkas krājumā, savukārt daļa – 2015. gada “Laiks Ziedonim” laureāta kategorijā “Rabarbers” Valtera Dakšas privātajā bibliotēkā līdzās tūkstošiem citu ievērojamu latviešu rakstnieku darbiem.


Par apbalvojumu “Laiks Ziedonim”


Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” apbalvojumu „Laiks Ziedonim” iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas jau piekto gadu tiek meklētas ikviena pretendenta personībās. Tā ir iespēja ikvienam pamanīt un izcelt kādu savu novadnieku, darba devēju, kolēģi vai aktīvu jaunieti. Līdz šim apbalvojumu saņēmuši 20 laureāti no dažādiem Latvijas novadiem un diasporā dzīvojošie latvieši.


2018. gadā apbalvojuma laureātu cildināšanas ceremonija norisināsies 3. maijā plkst. 19.00 koncertzālē “Lielais dzintars”, Liepājā. Ceremonijā ne tikai cildinās laureātus kādā no piecām apbalvojuma nominācijām, bet būs arī muzikāli priekšnesumi, ko sniegs Liepājas Simfoniskais orķestris un īpašs Liepājas apvienotais koris, savukārt pati ceremonija tiek veidota kā koncertuzvedums. Ikvienam, kuram ir vēlme vērot ceremoniju klātienē, ir iespēja iegādāties biļetes koncertzāles “Lielais dzintars” un „Biļešu Paradīze” biļešu kasēs. Biļešu cenas sākot no 10 EUR. Savukārt tiem, kuri nevarēs 3. maijā būt Liepājā, būs iespēja sekot līdzi ceremonijai ar Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio tiešraižu palīdzību.


Par Imanta Ziedoņa fondu “Viegli”


Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim – tuvu misiju: “Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir attīstīt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas iniciatīvas un veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu. 2015. gada rudenī fonds “Viegli” ar vislielāko atbildību par dzejnieka uzticēto uzdevumu dibina Imanta Ziedoņa muzeju, par tā misiju izvirzot veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt sevi un pasauli, balstoties Imanta Ziedoņa idejās, daiļradē paustajā un viņam tuvajās vērtībās.

 

 
Papildu informācija:
Dace Zariņa
Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja
Tālr.: 29252028
E-pasts: dace.zarina@ziedonamuzejs.lv