2017. gada 5. janvārī, nokārtojot Latvijas Amatniecības kameras eksāmenu, Baiba Kečko un Anita Ozoliņa ieguva adītāja meistara diplomu, Solvita Zarupska un Jonika Tērvida- tekstilizstrādājumu izgatavotāja diplomu. Solvita un Jonika savu izstrādājumu darināšanā izmanto arī tamborēšanu, izšūšanu, zīda apgleznošanu, citas rokdarbu tehnikas.

 

Rokdarbnieku lielākais gandarījums par savu darbu un arī kvalitātes rādītājs ir amata meistara diploms. Latvijā šo un amata zeļļa diplomu piešķir Latvijas Amatniecības kamera (LAK). Meistara diplomam ir gan patriotiska, gan praktiska nozīme, tas tiek atzīts arī  Eiropas Savienībā. Jonika Tērvide, Anita Ozoliņa un Baiba Kečko savas zināšanas un prasmes nodod tālāk jaunajai paaudzei, savukārt Solvita Zarupska – dažādām rokdarbu kopu pārstāvēm.

 

Meistares darbojas rokdarbu kopā “Spārni”. Sabilnieces Inas Valteres un Solvitas Zarupskas vadībā ap trīsdesmit Ventspils pilsētas un novada sievietes padziļināti apgūst latviešu etnogrāfisko cimdu un zeķu adīšanu, citus rokdarbu veidus. Rokdarbnieces piedalās izglītojošos pasākumos, izstādēs, meistarklasēs, aktivitātēs, kas saistītas ar latviešu tautas kultūras mantojumu, latviešu tautastērpa izzināšanu, saglabāšanu, tautastērpa elementiem mūsdienu tērpos.

 

Tikšanās reizē  Pārventas bibliotēkā būs aplūkojama jauno meistaru veidotā izstāde “No radošuma līdz meistarstiķim”- ar mīlestību, radošumu un atdevi darināti rokdarbi.

 

Pasākumu kuplinās Tārgales pagasta vokāli instrumentālais kvintets “Dzimtais krasts” (vadītāja Margita Kronberga).

 

Pasākumu organizē rokdarbu kopa “Spārni”. Aicināti visi interesenti.