2018. gada 31. janvārī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Klusuma un meditācijas istabā (Mūkusalas ielā 3, 4. stāvā) notiks meditācijas nodarbība “Kā meditācija var palīdzēt emociju regulēšanā?”. To vadīs “Via Integralis” kontemplācijas skolotāja Ieva Salmane Kuļikovska.


Ieeja bez maksas. Iepriekš pieteikties nav nepieciešams.


Šoreiz meditācijas ievada sarunu daļā tiks stāstīts par emocijām un cilvēkiem raksturīgajiem domāšanas modeļiem. Saruna tiks veidota, iedvesmojoties no kognitīvi-biheiviorālā psihoterapeita Artura Frīmena un viņa kolēģes Rozas de Volfas grāmatas “Kā būtu, ja būtu…”, kā arī apzinātībā balstītās pieejas autora Jona Kabat-Zina (Jon Kabat-Zinn) grāmatas “Full Catastrophe Living”. Autoru pieejas balstās pieņēmumā, ka emocijas ir mūsu domu produkts, un tas, ko domājam un jūtam, ietekmē mūsu uzvedību un dzīvi kopumā. Vienlaikus tiks runāts par raksturīgākajām domāšanas kļūdām un to, kā apzinātība var palīdzēt pamanīt mūsos notiekošos procesus, radot priekšnoteikumus pilnvērtīgākai un laimīgākai dzīvei.


Otrajā daļā – ar sarunas tēmu saistīta meditācija, kas piemērota gan iesācējiem, gan meditētājiem ar pieredzi.


2017. gada sākumā LNB izveidota Klusuma un meditācijas istaba – vieta pilsētā un bibliotēkā, kur cilvēkiem ikdienas steigā rast mieru iekšējam klusumam un meditācijai. Projektu īsteno LNB sadarbībā ar biedrību “Simboli un Riti”.


Klusuma un meditācijas istaba LNB darba laikā ir pieejama ikvienam bibliotēkas apmeklētajam, un tajā regulāri tiek rīkoti izglītojoši sarunu cikli, ko papildina ar meditāciju saistīti tematiskie pasākumi. Vienlaikus šeit pieejama literatūra par meditāciju.
  

 
Informāciju sagatavoja:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: 67716235