Visi interesenti aicināti uz skati 2016. gada 2.decembrī plkst.17.00 un 3.decembrī plkst. 12.00 uz Rīgas Centrālo bibliotēku (Brīvības ielā 49/53, 2. stāva zālē), kur varēs apskatīt dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Skatei pieteikti gan bērnu, gan pieaugušo tērpi.

 

Skatē piedalās interesenti, kas individuāli darbojas tautas lietišķās mākslas vai amatniecības nozarē, meistari no tautas lietišķās mākslas studijām un pulciņiem, izglītības iestāžu audzēkņi (gan bērni, gan pusaudži), studenti, individuālo uzņēmumu meistari, kā arī meistari no saloniem, mākslas studijām un biedrībām.

 

Žūrija izvērtē darbu oriģinalitāti, kvalitāti, tehnisko izpildījumu un sarežģītību, kā arī tērpa estētiku.

 

Skates norises vieta nav izvēlēta nejauši. Rīgas Centrālās bibliotēkas telpas ir bijušās šūšanas un trikotāžas izstrādājumu ražošanas apvienības „Rīgas modes” ēkā. Uzņēmums dibināts 1979. gadā, apvienojot uzņēmumus „Siluets” un „Līga”. „Rīgas modēs” ietilpa arī vismodernākais izstrādājumu ateljē „Daile”. Uzņēmumā tika izgatavoti gan standartizētie šūšanas un trikotāžas izstrādājumi, gan tērpi pēc individuālā pasūtījuma. Skates norises vieta ir interesanta arī no kultūrvēsturiskā viedokļa, jo telpās ir saglabāts savdabīgs, ēkas celšanas gados tapis griestu noformējums un apgaismes ķermeņi.

 

Ieeja ar ielūgumiem. Ielūgumus iespējams saņemt Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā no 2016.gada 21.novembra līdz 1.decembrim bibliotēkas darba laikā darbdienās 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17.00.

 

Paldies mūsu atbalstītājiem un sponsoriem!

STUDIO VACATIO – modeļu aģentūra!

Birutas Mageles Starptautiskā Stilistu Skola – frizieru un vizāžistu darbs!

EUROSKOR – kurpes!

ESTE – kurpes!

PALLADIUM – kurpes!

KAZENE – bižutērija, aksesuāri, rotas!

LINDEX – apģērbs!